Este aplicaţia „Battery” pentru iPhone 100% precisă?

Aplicaţia gratuită „Baterie” pentru iPhone arată frumos. Dupa ce o deschizi în două-trei secunde se încarcă şi afişează un anumit nivel al bateriei iPhone-ului pe care este instalată. Câteva bule de aer se plimbă pe ici – pe colo prin lichidul bateriei şi dedesubt avem date valori fixe privind cât mai poate funcţiona iPhone-ul în diferite corcumstanţe (muzică, video, WiFi, 3G etc.).

Fiecare dintre noi poate observa, totuşi, după ce îşi încarcă complet iPhone-ul, că bateria arată întotdeauna valorile de 300 de ore de standby, 10 ore de WiFi ş.a.m.d. Ceea ce înseamnă că aplicaţia are ca bază datele oficiale lansate de cei de la Apple şi arată utilizatorului nişte valori (întotdeauna „rotunjite” gen 15%, 30%, niciodată 21% de exemplu) care nu au nimic de-a face cu bateria iPhone-ului şi durata de viaţă a acestuia.

Aplicaţia e concepută astfel încât să „fotografieze” indicatorul de baterie din colţul din dreapta-sus al ecranului şi să ajusteze desenul bateriei mari care ne apare în cadrul aplicaţiei aproximativ. Prin urmare, concluzia mare şi lată pe care o tragem: aplicaţia nu este 100% precisă. Nici pe departe.

Totuşi, e frumos când te dai mare la prieteni că ai o aplicaţie care-ţi măsoară „exact” ce mai poţi face cu bateria şi pentru cât timp.

No comments:

Post a Comment