Apple da in judecata Motorola, ca raspuns la procesul intentat privind incalcarea a mai multe brevete a celor din urma

Acum cateva saptamani Motorola i-a surprins pe cei de la Apple cu un proces privind copierea tehnologiilor patentate de ei (de Motorola), mai exact conexiunea 3G, GPRS, wireless 802.11 si design-ul antenei iPhone-urilor.

Motorola sustine ca a cerut reprezentantilor Apple sa-si licentieze tehnologiile patentate, insa in urma "unor negocieri de durata", Apple a refuzat sa plateasca licentele si a folosit tehnologiile fara acordul explicit al celor care le-au brevetat.

In raspuns, Apple a intentat doua procese la Curtea de Justitie din Winsconsin, sustinand ca Motorola a incalcat sase patente Apple prin telefoanele sale care opereaza pe OS Android, precum Droid, Droid 2, Droid X si Backflip. Iata detaliile:
  • Brevetul nr. 7,812,828 - Privind "umplerea" cu date a ecranului multi-touch intr-un mod eliptic (si nu pur orizontal, ceea ce ar face informatiile afisate pe ecran imposibil de descifrat din anumite unghuiri).
  • Brevetul nr. 7,663,607 - Privind capacitatea multi-touch a ecranului, care face posibila rularea aplicatiilor ce necesita mai mult de un deget, precum si a aplicatiilor care permit mai multor utilizatori sa interactioneze prin acelasi aparat.
  • Brevetul nr. 5,379,430 - Privind analiza comportamentului fiecarui obiect pe care utilizatorul iPhone il cauta, astfel incat gasirea lui va fi mult mai rapida si facila.
  • Brevetul nr. 7,479,949 - Privind euristica ecranului, a metodei si a interfetei pe care iPhone-ul le ofera utilizatorului pentru a inputa comenzi.
  • Brevetul nr. 6,493,002 - Privind metodele pe care iPhone-ul le foloseste pentru a pastra un "balans" intre controlul pe care terte aparate le pot avea asupra lui si a informatiilor pe care acesta le ofera.
  • Brevetul nr. 5,838,315 - Privind suportul interactiv, grafic si orientat pe evenimente pe care gadget-urile Apple in ofera. 
Aceasta este o continuare a proceselor legale dintre producatorii de telefoane mobile. Nu de mult, Nokia a dat in judecata Apple, numai pentru ca situatia sa se intoarca si Apple sa raspunda cu aceeasi moneda. La fel a fost cazul si cu HTC, care au intentat un proces Apple pentru a fi, la randul lor, chemati in instanta. 

No comments:

Post a Comment