Despre zvonul disparitiei butonului fizic la iPhone 5 si iPad 2

Este cunoscut faptul ca, asa cum Pioneer este standardul in industria muzicala, la fel si Apple da tonul in "the gadget craze". Zvonul cum ca Steve Jobs are un plan malefic (?) de a trece in istorie comenzile analoage in favoarea celor digitale este acum cu un pas mai in fata, odata cu aparitia ideii ca urmatoarea generatie de iPhone si de iPad nu vor mai avea butonul fizic Home.

In favoarea acestui ultim zvon vine lansarea recenta a gesturilor multi-touch pe iPad, incorporate deja in iOS 4.3. Prin unirea tuturor celor cinci degete de la o mana pe ecranul iPad-ului, poti naviga la Home Screen sau schimba aplicatia care ruleaza in fundal. Prin urmare, nu prea ar mai ramane multe de facut pentru butonul analog de Home existent pe toate modelel de iPhone, iPod Touch si iPad pana acum.

In timp ce unii considera ca disparitia butonului Home de pe viitoarele modele iPhone 5 si iPad 2 este o masura care va preveni cel putin partial continuarea procesului de jailbreak (prin aceea ca va fi mai greu sa introduci device-ul in starea DFU - Device Firmware Upgrade), altii - precum cei de la cnet.com - considera ca Apple va scapa de plangerile din partea clientilor care reproseaza ca butonul analog nu functioneaza.

Ne poti urmari pe Facebook sau Twitter pentru ultimele noutati.

No comments:

Post a Comment