Player-ul VLC ramane cea mai buna aplicatie pentru rulat filme. Acum disponibil in Cydia!

Player-ul VLC ramane cea mai buna aplicatie pentru rulat filme pe iPhone, iPad si iPod Touch. De ce spun asta? In primul rand pentru ca a fost comercializat de iPhone contrar politicilor licentei GNU sub care VLC a fost scos pe piata, care interziceau limitarea accesului la player. Astfel, a existat inca de la inceput o contradictie intre licenta sub care creatorii VLC-ului au lansat soft-ul si termenii utilizarii soft-ului iTunes.

Aceasta contradictie a fost rezolvata, ieri, pe calea cea mai grea: VLC a dat in judecata Apple si, intr-un final, playerul sub licenta GNU a fost scos din Appstore. Iar acum, unde altundeva sa-si gaseasca VLC casa, daca nu in Cydia, magazinul alternativ iTunes Store-ului si dedicat iPhone-urilor "eliberate" de "inchisoarea" Apple prin jailbreak?

Denis-Courmont, care a initiat proiectul VLC, a declarat inca din octombrie anul trecut ca se asteapta ca aplicatia sa fie scoasa din App Store, dupa cum licenta sub care a scos player-ul permite copierea si distribuirea libera a sa, in timp ce politica Apple interzicea acest lucru. 

VLC ramane player-ul #1 in lumea device-urilor Apple si nu numai datorita capacitatii sale de a citi practic nenumarate formate media fara a obliga utilizatorii sa descarce si sa instaleze codec-uri suplimentare.

Ne poti urmari pe Facebook sau Twitter pentru ultimele noutati.

No comments:

Post a Comment