Proiectul tatuajelor sociale castiga amploare in SUA [video]

Pentru o cauza care merita, cinci oameni s-au oferit deja volunatari pentru a se tatua cu titlurile principale care circula pe retelele de socializare si care, conform Proiectului Social Tattoo Project, sunt "prea repede uitate".
Creatorul proiectului Social Tattoo, Jenn Huang, declara:
Empatia cuiva poate sa expire. Daca intrebi pe cineva ce se intampla la ora actuala in Haiti, el sau ea cel mai probabil nu va sti ce sa-ti raspunda. Asa ca ne-am gandit la acest experiment social prin care vrem sa facem empatia cuiva vis-a-vis de o cauza permanenta, prin tatuarea voluntarilor.
Saptamanal, proiectul cere celor care il urmaresc pe Twitter si Facebook sa voteze intre patru subiecte care sunt "in voga" pe Twitter. La sfarsitul saptamanii, un voluntar "norocos" isi face un tatuaj cu trend-ul preferat al utilizatorilor din saptamana respectiva. Astfel, voluntarul ar trebui sa faca trend-ul respectiv o cauza permanenta in viata sa... cel putin pe piele.
Primele cinci saptamani s-au finalizat cu cinci tatuaje pe urmatoarele trenduri: #humantrafficking, #Haiti, #Norway, #poverty si #Japan.
Speranta lui Huang este ca atelierele de tatuaje din toata lumea sa doreasca sa se alature proiectului. Voluntarii s-au oferit din Brazilia pana in Australia.
Pana acum proiectul a reusit sa plateasca pentru toate cele 5 tatuaje, obtinute la reducere multumita salonului newyorkez care a empatizat cu cauza, Sacred Tattoo. Insa bugentul proiectului e pe sfarsite si acesta nu isi mai permite sa plateasca decat pentru inca un tatuaj sau doua, prin urmare viitorii voluntari vor trebui sa-si acopere costurile singuri.
Iata si clipurile cu primii cinci voluntari:
Saptamana 1: #humantrafficking
Saptamana 2: #Haiti
Saptamana 3: #Norway
Saptamana 4: #Poverty
Saptamana 5: #Japan

Totul despre iPhone este un blog creat din pasiune pentru tot ce inseamna iPhone, iPod, iPad si Mac. Ai ocazia de a te abona prin e-mail la cel mai bun blog dedicat iPhone-ului si ne poti urmari pe Facebook sau Twitter pentru ultimele noutati.

No comments:

Post a Comment