Samsung cedeaza in fata Apple si sisteaza vanzarea tabletelor sale in Australia

Evenimente fierbinti au avut loc in cadrul ultimului proces Apple vs. Samsung (vezi si Apple vs. HTC), in care Apple isi cere drepturile pentru un brevet pe o tehnologie folosita de tabletele Samsung Galaxy Tab 10.1 .
Surprinzator, Samsung a acceptat sa nu isi vanda sau promoveze tabletele electronice pe teritoriul Australiei cat timp procesul isi asteapta rezolutia. Iata un citat original din Bloomberg privind chestiunea in fapt:
Apple Inc. escalated a patent dispute against Samsung Electronics Co. and won an agreement that the South Korean company won’t sell the newest version of its tablet computer in Australia until a lawsuit is resolved. Samsung, based in Suwon, South Korea, agreed to stop advertising the Galaxy Tab 10.1 in Australia and not to sell the device until it wins court approval or the lawsuit is resolved.
Lovitura este cu atat mai mare pentru Samsung cu cat compania coreana a promovat tableta sa in Australia incepand cu 20 iulie a.c., iar acum a luat decizia nu numai de a sista orice campanie publicitara a respectivului produs, dar si de a opri orice fel de comercializare a sa. In plus, providerii de telefonie mobila din Australia, cum ar fi Vodafone si Optus, au anuntat chiar si diferite oferte pentru tableta Galaxy Tab 10.1.
Un avocat Apple a sustinut ieri o pledoarie in fata Curtii Federale Annabelle Bennett in Sydney in care a incercat (si a si reusit!) sa demonstreze ca Samsung incalca nu mai putin de 10 brevete Apple prin Galaxy Tab 10.1. Mai mult, avocatul a spus ca Apple doreste sistarea vanzarii tabletei si in alte tari, iar cedarea Samsung de ieri s-ar putea sa fie un precedent pentru infaptuirea dorintei gigantului din Cupertino.
Pasul pe care Samsung l-a facut poate fi privit, de asemenea, ca un preludiu la incercarea de a gasi un compromis in procesul pe care Apple i l-a intentat. Desi succesul Apple nu poate fi garantat si in alte tari, este posibil ca Samsung sa fi cedat deoarece recent ITC (International Trade Commission) a decretat ca HTC violeaza, intr-adevar, mai multe brevete pe care Apple le-a patentat pentru tehnologiile prezente pe iPhone.

Totul despre iPhone este un blog creat din pasiune pentru tot ce inseamna iPhone, iPod, iPad si Mac. Ai ocazia de a te abona prin e-mail la cel mai bun blog dedicat iPhone-ului si ne poti urmari pe Facebook sau Twitter pentru ultimele noutati.

2 comments:

  1. Samsung nu a renuntat la nicio batalie...asteapta finalizarea procesului! Singura chestie cu care s-au gasit pana la urma unele asemanari a fost in phone gallery! Dar designul, butoanele, packegingul...nu au nicio treaba!

    ReplyDelete
  2. Totusi, au renuntat la butoanele "clasice" Android pe Galaxy-uri... s-au orientat mai mult pe un singur buton hardware pe toata fata aparatului, ca pe iPhone si ipad

    ReplyDelete