Un nou program malware pentru Android se deghizeaza ca Google+ si inregistreaza convorbiri si text

Utilizatorii de device-uri care ruleaza pe Android trebuie sa fie atenti la un nou program malware deghizat ingenios sub aspectul aplicatiei Google+.
Virusul foloseste aceeasi iconita ca Google+ si este listat in sistemul de operare Android sub numele de Google++. Malware-ul face de fapt parte dintr-o serie de programe spyware Android care inregistreaza, incarca si descarca anumite date personale fara a cere voie utilizatorilor in prealabil. Seria de programe este regasita sub varianta ANDROIDOS_NICKISPY.A.
Malware-ul a fost descoperit de TrendLabs, care au demonstrat ca programul inregistreaza informatii personale si le trimite catre un server in background:
ANDROIDOS_NICKISPY.C is capable of collecting data such as text messages, call logs, and GPS location from infected devices, which it then uploads to a certain URL through port 2018.
Like other ANDROIDOS_NICKISPY variants, ANDROIDOS_NICKISPY.C also has the capability to record phone calls made from infected devices.
Noua forma de malware poate raspunde automat la apeluri telefonice in background, ceea ce e destul de ciudat. De fapt, malware-ul pun telefonul in modul "silentios" si afiseaza pe ecran home screen-ul standard, astfel incat proprietarul telefonului nu are nici cea mai mica idee ce se petrece:
Like other ANDROIDOS_NICKISPY variants, ANDROIDOS_NICKISPY.C also has the capability to record phone calls made from infected devices. What makes this particular variant different is that it has the capability to automatically answer incoming calls.
Vestea buna e ca virusul nu este inca asa raspandit, nefiind disponibil in Android Market. Malware-ul se instaleaza prin accesarea de pe device-ul Android a unui website.
Daca si tu iti gasesti printre aplicatii asa-numitul "Google++", ar fi cazul sa stergi respectiva aplicatie imediat. Oricum, pentru a te asigura ca nu vei descarca malware pe telefonul tau, asigura-te intotdeauna de autenticitatea site-ului de pe care descarci.


Totul despre iPhone este un blog creat din pasiune pentru tot ce inseamna iPhone, iPod, iPad si Mac. Ai ocazia de a te abona prin e-mail la cel mai bun blog dedicat iPhone-ului si ne poti urmari pe Facebook sau Twitter pentru ultimele noutati.

No comments:

Post a Comment