Un nou software-pirat pentru Android inregistreaza convorbirile si le incarca pe un server on-line fara consimtamantul utilizatorului

In timp ce alte sisteme de operare mobile, precum iOS, Windows Phone 7 si Symbian, sunt in general lipsite de virusi, sistemul Google Android nu are parte de acelasi noroc. Azi a fost descoperit un nou tip de malware pentru Android, care inregistreaza convorbirile telefonice si apoi le incarca pe un server on-line.
Este vorba despre un virus Trojan descoperit de CA Technologies (o companie de IT). Virusul arata ca o aplicatie nevinovata (care cere totusi permisiuni suspicioase) si care, odata instalata pe un smartphone care ruleaza Android, descarca un fisier de pe un server fara consimtamantul utilizatorului. Atunci cand un telefon este dat de pe respectivul smartphone, Trojan-ul inregistreaza conversatia ca si fisier .amr pe cardul SD.
Din moment ce virusul poate descarca fisiere fara consimtamantul utilizatorului, le poate si incarca pe serverul la care este conectat. Deocamdata nu stim cauza pentru care virusul le salveaza si pe SD card.
Iata un citat din partea CA Technologies:
We have been recently blogging about many Android malware as the threat landscape has been witnessing an increasing trend in targeting the mobile platforms and today we have received an Android package to our collection and observed that this piece of malware walks an additional mile by having a neat configuration and has a capability to record the telephonic conversation the infected victim makes. In one of our earlier blogs, we have demonstrated how a Trojan logs all the details of incoming/outgoing calls and call duration in a text file. This Trojan is more advanced as it records the conversation itself in “amr” format. Also it has got many other malicious activities that we have seen in many of the earlier malware incidents targeted for Android platform.
Malware-ul descoperit este mult mai avansat decat cel cu care am avut de-a face pana acum si care culegea doar date sub forma de text despre apelurile primite si initiate.
Spre deosebire de platforma open-source Android, iOS este o platforma inchisa si total lipsita de malware la momentul de fata.
Utilizatorii de Android se pot feri de malware prin instalarea unei suite de securitate pe smarphone-ul lor. Un exemplu ar fi Lookout Mobile Security, care poate fi descarcata de aici (click). Este gratuita si permite back-up-ul telefonului in totalitate.

Totul despre iPhone este un blog creat din pasiune pentru tot ce inseamna iPhone, iPod, iPad si Mac. Ai ocazia de a te abona prin e-mail la cel mai bun blog dedicat iPhone-ului si ne poti urmari pe Facebook sau Twitter pentru ultimele noutati.

No comments:

Post a Comment