
Vulnerabilitatea se leaga de bateriile aparatelor si presupune anumite parole standard care sunt folosite pentru a accesa micro-controlorul din ele si a obtine accesul la firmware. Un hacker poate localiza parolele standard si poate cu usurinta apoi sa instaleze malware pe MacBook-uri sau, mai simplu decat atat, poate defecta bateria intr-o clipita.
Apple, la fel ca si alti producatori de laptop-uri, folosesc chip-uri implementate in bateria cu litiu ion de pe MacBook-uri, pentru a-i monitoriza acesteia nivelul de consum si a o opri de la incarcare daca este supraincalzita.
In cadrul testelor sale, Miller a reusit sa "brikuiasca" nu mai putin de 7 baterii (vezi foto), proces in urma carora au ramas nefolosibile deoarece Miller a rescris firmware-ul chipului lor. El sustine ca un hacker ar putea cu usurinta sa faca mai mult, adica sa rescrie firmware-ul astfel incat sa instaleze programe malware pe MacBook. Miller a declarat pentru Forbes:
Aceste baterii pur si simplu nu sunt create pentru ca oamenii sa se "joace" cu ele. Dar munca mea a aratat ca exista posibilitatea ca cineva sa faca ceva foarte rau cu ele.
Conform inginerului in securitate, putini administratori IT verifica si bateria daca ceva nu este in ordine cu un MacBook.
Totul despre iPhone este un blog creat din pasiune pentru tot ce inseamna iPhone, iPod, iPad si Mac. Ai ocazia de a te abona prin e-mail la cel mai bun blog dedicat iPhone-ului si ne poti urmari pe Facebook sau Twitter pentru ultimele noutati.
No comments:
Post a Comment