Cercetatorii au descoperit un malware PDF care ataca Apple Mac OS X


Un nou malware care se deghizea ca un fisier PDF ce poate fi descarcat ofera acces de la distanta hackerilor la calculatorul care ruleaza rspectivul fisier PDF. Amenintarea este potentiala in special pentru utilizatorii de Mac-uri.

Este vorba mai exact despre un troian identificat ca Trojan-Dropper:OSX/Revir. Troianul se instaleaza prin descarcarea unui fisier PDF scris in limba chineza si se instaleaza singur, ruland in fundal, conform cercetatorilor in probleme de securitate de la F-Secure.

Virusii trojan se deghizeaza de obicei sub forma fisierelor PDF si infecteaza sistemul in timp ce utilizatorul este ocupat cu deschiderea fisierului. Dar cercetatorii de la F-Secure cred ca acest trojan este mai special, in sensul ca se ascunde mult mai bine de securitatea Mac OS X.

Desi sistemul de operare Windows sufera de mult de "invadarea" cu malware prin fisiere PDF, riscul pentru utilizatorii de Mac-uri a fost minimal pana acum, deoarce trojan-ul nou descoperit poate adopta orice extensie doreste.

Este necunosut la momentul de fata cum se raspandeste malware-ul, dar cercetatorii speculeaza ca este cel mai probabil vorba de un fisier PDF atasat la email-uri,

Totul despre iPhone este un blog creat din pasiune pentru tot ce inseamna iPhone, iPod, iPad si Mac. Ai ocazia de a te abona prin e-mail la cel mai bun blog dedicat iPhone-ului si ne poti urmari pe Facebook sau Twitter pentru ultimele noutati.

No comments:

Post a Comment