Ce este iPhone-ul?

Introducere
„iPhone” semnifică linia de „telefoane deştepte” cu funcţie de navigare pe internet şi redare multimedia, concepute şi puse în vânzare de către Apple Inc. şi lansate în anul 2007. iPhone-ul are funcţii precum cameră foto / video, redare media precum un iPod Touch şi aplicaţii pentru e-mail, navigare pe internet şi conectivitate Wi-Fi.

Interfaţa utilizatorului se bazează pe ecranul multi-touch al iPhone-ului, care include o tastatură virtuală QWERTY. Aplicaţiile pe care iPhone-ul le foloseşte sunt disponibile în magazinul de aplicaţii din cadrul programului iTunes. Magazinul a fost lansat la mijlocul anului 2008 şi acum are peste 200.000 de aplicaţii omologate de Apple. Aplicaţiile au diverse funcţionalităţi, precum jocuri, referinţe (incluzând aici şi dicţionarele), navigare GPS, networking social şi publicitate.

Scurtă istorie a iPhone-ului

Apple au anunţat lansarea iPhone în data de 9 ianuarie 2007, după luni de zvonuri şi speculaţii. Dispozitivul şi-a primit numele retroactiv, fiind introdus în Statele Unite ale Americii în data de 29 iunie 2007 înainte să fie lansat pe piaţa europeană. Ca şi specificaţii, telefonul dispunea de tehnologia EDGE, ceea ce a determinat cotidianul Times să-l boteze „Invenţia anului 2007”.

În data de 11 iulie 2008 a fost lansată generaţia iPhone 3G, care suportă viteze mai mari pentru transmisia 3G, beneficiază de tehnologie HSDPA 3,6Mbps şi are încorporată una dintre cele mai bune antene de GPS. După lansarea modelului 3G a urmat lansarea sistemului de operare 3.0, în iunie 2009.

În aceeaşi lună, Apple au lansat a treia generaţie de iPhone, modelul 3GS, cu o rezoluţie a camerei foto mai mare şi cu capacitatea de a filma. De asemenea, telefonul are o funcţie de recunoaştere a vocii şi o viteză HSDPA de 7,2 Mbps. În State, Canada şi şase state europene a fost lansat în data de 19 iunie 2009 şi internaţional de-a lungul lunilor iulie şi august ale anului 2009.

Producţia de iPhone de prima generaţie a fost oprită odată cu lansarea modelului 3G, care rămâne încă disponibil alături de modelul 3GS.

No comments:

Post a Comment