Cel mai cuprinzator ghid de Jailbreak si decodare iPhone 4.1 cu Limera1n, TinyUmbrella si Ultrasn0w (Foto & Download) - Usor si eficient!

Acesta este cel mai cuprinzator ghid de jailbreak & decodare pe care l-am scris si vazut pana acum pe internet in limba romana, pentru OS 4.1. Motivul pentru care l-am elaborat este ca unii oameni platesc zeci de lei la "boutique"-urile de decodari pe ceva ce ar putea chiar ei sa faca! Sper ca prin asta sa contribui macar putin la oprirea raspandirii teparilor in Romania :)

Am impartit acest ghid in trei etape. Etapa 1 se refera la upgradarea OS fara a schimba firmware-ul, etapa 2 se refera la jailbreak si etapa 3 se refera la decodare. Poti sari la oricare din acestea, daca doresti.

Nu uita ca poti lasa un comentariu la acest articol pentru a pune o intrebare sau a discuta pe marginea subiectului. Am scris acest ghid exclusiv pentru blogul www.totuldespreiphone.blogspot.com!

Ce trebuie sa stii:
  1. Poti upgrada la sistemul de operare 4.1 pastrand data firmware-ului la modem (vom invata in continuare sa facem asta), si apoi sa faci unlock;
  2. Daca ai upgradat la 4.1 si acum ai baseband-ul mai mare de 01.59.00, nu poti folosi acest ghid. Daca ai maxim 01.59.00, totul va merge bine! Cum sa verifici baseband-ul? (click)
  3. Nu uita ca orice ghid de jailbreak & unlock se urmeaza pe propria raspundere a proprietarului gadget-ului. Toti pasii de mai jos sunt incercati si testati, insa nimeni nu va garanta niciodata ca un ghid este 100% sigur. Poate doar 99% :) 

ETAPA 1: Cum sa upgradezi sistemul de operare (OS) fara sa modifici firmware-ul modemului.

PASUL 1

Downloadeaza TinyUmbrella, ultima versiune, de aici (sunt si ei pe blospot, ca noi :) ) si versiunea 4.1 iOS de aici:

PASUL 2

Inchide iTunes, conecteaza iPhone-ul la calculator (sau laptop), lanseaza TinyUmbrella si selecteaza "Run as Administrator". Daca apare un mesaj de securitate de la Windows pe ecran, bifeaza cele doua casute si da click pe "Allow Access".

PASUL 3

Da click pe “Start TSS Server”. Odata facut acest lucru, TinyUmbrella iti va afisa mesajul "Killing iTunes". Nu te speria, nu moare nimeni :)

  
PASUL 4

Acum lanseaza iTunes, conecteaza-ti iPhone-ul si da click pe el in bara din stanga. Tine apasata tasta Shift (pt. Windows) sau Option (pt. Mac) si da click pe "Restore". Asta va deschide un mic browser care iti permite sa selectezi versiunea de OS 4.1 pe care ai downloadat-o in pasul 1. Selecteaza si da click pe "Open".


PASUL 5

iTunes va trece prin mai multe etape automate, dupa care va oferi eroarea "1004". Chiar daca nu pare asa, asta e un lucru bun! Inseamna ca ti-ai pastrat in continuare baseband-ul.

PASUL 6

Acum poti merge inapoi in TinyUmbrella si da click pe “Kick Device Out of Recovery”. Felicitari. Ai upgradat la 4.1 fara a-ti schimba firmware-ul. Acum sa trecem la jailbreak.


ETAPA 2: Jailbreak cu Limera1n

PASUL 1

Downloadeaza Limera1n de aici.

PASUL 2:

Conecteaza-ti iPhone-ul la calculator / laptop, acceseaza Limera1n si da click pe "Make it ra1n".

 PASUL 3

Acum e timpul sa-ti introduci iPhone-ul in starea DFU (Device Firmware Upgrade) - un fel de restore pe care ti-l face Limera1n. Trebuie doar sa urmezi pasii care iti apar pe ecran si care sunt:
  • Telefonul tau e pus in modul "Recovery":
  • Tine apasat butonul "Home" si in acest timp apasa butonul "Power":
  •  Da drumul la butonul "Power" atunci cand Limera1n iti cere:
  • Telefonul tau este acum in modul "DFU":
PASUL 4:

Iconita Limera1n iti va aparea acum pe ecranul telefonului, printre aplicatii. Tocmai i-ai facut jailbreak telefonului tau. Acceseaza iconita.

PASUL 5:
Dupa ce ai accesat iconita Limera1n, apasa pe "Cydia" si instaleaza-ti... Cydia :) Felicitari.

ETAPA 3: Decodare cu Ultrasn0w

PASUL 1:

Dechide Cydia si acceseaza din meniu "Manage", apoi "Sources", apoi "Edit" apoi "Add" din stanga sus. Introdu urmatoarea adresa de repozitoriu:

http://repo666.ultrasn0w.com
...si apasa "Add Source".

PASUL 2:

Dupa ce ai instalat repozitoriul, cauta in Cydia (din meniul "Search") Ultrasn0w (ultimul "o" e de fapt un zero), apasa pe el si instaleaza-l.

Acum ai un iPhone "eliberat" de inchisoarea Apple prin jailbreak si de inchisoarea providerului de telefonie prin unlock. Poti schimba SIM-ul cu oricare altul, atat timp cat ramai la firmware-ul 01.59.00.
Poti posta comentarii la acest articol sau sa ne adaugi pe Twitter si Facebook. Sau toate trei deodata, de ce nu? :)

41 comments:

  1. Incercat. Reusit. MULTUMESC

    mi-am decodat iPhone-ul 4 de pe Vodafone Italia.

    ReplyDelete
  2. Merge si pe iphone 3gs sau doar pe 4?

    ReplyDelete
  3. Da, trebuie sa mearga. Doar ai grija sa iti pastrezi firmware-ul.

    ReplyDelete
  4. A mers ca uns. Multumim mult si tine-o tot asa. Faliment la hotii care cer bani pe asta. (1 milion cer nesimtitii)

    ReplyDelete
  5. pt vers de firmware 05.14.02 a aparut ceva ?

    ReplyDelete
  6. Da, zvonuri :)

    Cum apare, vom posta pe blog. Te poti abona RSS / prin email, sau via Facebook / Twitter.

    Numai bine!

    ReplyDelete
  7. ma ajuta cineva va roggg...am un iphone 3g (din sua) a fost decodat si avea versiunea de software 3.0. i-am dat update din itunes la 4.2 si imi zice ''the sim card inserted in this iphone does not appear to be supported''. merge ce e descris mai sus si pt al meu? daca nu ce trebuie sa fac

    ReplyDelete
  8. Cu ce l-ai decodat?

    Din cate inteleg eu, ai facut upgrade la soft FARA sa pastrezi baseband-ul (asa cum indica acest tutorial ca prim pas), iar acum ai un firmware de 5.14.02 sau mai sus.

    Asta inseamna ca nu ii poti face nimic pana cand acest firmware nu va avea suport din partea, sa zicem, UltraSn0w.

    Aboneaza-te la acest blog si voi posta cand apare decodare pentru iOS 4.2, eventual cu un ghid detaliat.

    ReplyDelete
  9. Merge!!
    tesat pe un iPod touch 4th gen cu iOS 4.1
    MERSI FAIN!!!

    ReplyDelete
  10. Se poate decoda un Iphone 4 adus din SUA?

    ReplyDelete
  11. Salut! Am un iPod Touch 4G de 8GB, firmware 4.1

    As vrea sa te intreb daca se poate face jailbreak cu limera1n si care sunt riscurile. Adica daca nu iese, ce se poate intampla? Se strica. Mi-e cam frica sa fac jailbreak-ul :D. Mersi mult!

    ReplyDelete
  12. @Anonymous: depinde ce firmware are la modem.

    @andrei: de fiecare data cand conectezi iPod-ul la laptop / PC si deschizi iTunes ca sa faci ceva (de exemplu, sa pui muzica), iti face automat un back-up.

    Totusi, ca sa fii linistit, daca dai click dreapta din iTunes pe device-ul tau, vei vedea, printre altele, doua optiuni: 1. Back up si 2. Restore from back-up.

    Asigura-te ca ai un back-up facut inainte de a-i face jailbreak. Daca merge ceva gresit, poti restaura iPod-ul din iTunes cu a doua optiune.

    E normal sa-ti fie frica, nimeni nu poate garanta functionarea 100% a hack-urilor.

    Spor la treaba si sarbatori fericite!

    ReplyDelete
  13. Iphone 4 firmware 4.1 cu baseband 2.10.04 se poate jailbreakui si debloca la ora asta sau trebuie asteptat unlock-ul pentru 4.2.1 ?

    ReplyDelete
  14. Buna @Oana SG. Poti sa-i faci jailbreak utilizand acest ghid: http://goo.gl/UvIQ5 insa vei pierde unlock-ul.

    Unlock nu exista deocamdata. Ghidul din acest articol poate fi urmat de utilizatori care nu au inca iOS 4.1, dar doresc sa upgradeze fara sa piarda unlock-ul.

    De asemenea, poate fi urmat de cei care nu depind de un unlock (iPhone neverlocked sau locked pe reteaua pe care si-o doreste utilizatorul).

    Cand va aparea si unlock pe iOS 4.1, voi redacta un tutorial detaliat pe acest blog. Te poti abona prin RSS, Email, Twitter si Facebook.

    ReplyDelete
  15. Salut am facut toti pasi care sunt pe acest blog,Dar am o problema nu imi deschide "Cydia" imi poate spune cineva de ce?

    ReplyDelete
  16. Ce iPhone, iOS, baseband? Din moment ce iti apare Cydia, inseamna ca ti-a mers jailbreak-ul.

    Ai asteptat destul sa se incarce? Cum se comporta cand incerci sa accesezi Cydia? revine la home screen sau ce?

    salut.

    ReplyDelete
  17. Iphone4,IOS,4.2.1, shi da cand deschid Cydia revine la homescreen.

    ReplyDelete
  18. Buna @Aynur / @Ainur,

    Din cate inteleg, baseband-ul (vezi http://goo.gl/iSY7U ) tau este 03.10.01, adica mai mare decat cel pentru care acest ghid se adreseaza (maxim 01.59.00 - vezi primele paragrafe).

    Daca nu depinzi de un unlock anterior (adica daca iPhone-ul tau este neverlocked sau locked pe o retea care-ti convine), da-i un restore din iTunes ca sa pierzi jailbreak-ul care oricum nu-ti merge acum si urmeaza acest ghid pentru a-i face jailbreak priponit (tethered) - deocamdata singurul tip de jailbreak existent pentru iOS 4.2.1 - : http://goo.gl/msx1d

    Trebuie sa stii ca pentru iOS 4.2.1 nu exista unlock la ora actuala, ci doar jailbreak priponit (tethered).

    Succes!

    ReplyDelete
  19. De astazi exista!~

    ReplyDelete
  20. Dragi utilizatori, de acum puteti sa faceti jailbreak pe iOS 4.2.1, sigur, simplu si eficient:

    http://totuldespreiphone.blogspot.com/2011/02/jailbreak-untethered-nepriponit-ios-421.html

    Multumesc pentru ca sustineti acest blog!

    ReplyDelete
  21. am un iphone 3g, 3.1.3, si 5.13 baseband, as vrea sa stiu daca firmware care e la descarcare aici (4.1) e modificat sau e cel oficial, ca pe cel oficial i-l am, si am net limitat :) daca e modificat il iau pe asta daca nu...il folosesc pe al meu :) mersi

    ReplyDelete
  22. si inca o intrebare :), am descarcat tinyumbrella ii dau start tss server, da nu-mi apare nimic de genu "killing itunes" doar gandeste...

    mersi anticipat

    ReplyDelete
  23. firmware-ul e cel original de la Apple.

    Eu am incercat pe un Macbook si arata "killing iTunes", exact cum zice ghidul. Daca esti pe windows s-ar putea sa nu arate

    ReplyDelete
  24. da, sunt pe win7, problema e ca as vrea sa fiu sigur, ca am mai patit acu ceva timp, s-a upgradat baseband si am stat 2 luni fara tel pana a aparut unlock, si e tel de munca, nu prea imi permit sa raman fara el :P

    deci rezolvat cu firmware, ramane asta cu killing itunes (el apare cum ca e pornit server, iar la log ramane la obtinere permisii sau info, ceva de genu...nu sunt acasa sa vad exact) ca sa stau linistit :)

    ms din nou

    ReplyDelete
  25. salut am un iphone4 versiune 4.1(8B1170
    Firmware modem 02.10.04
    oare merge?thx

    ReplyDelete
  26. acuma am citit si eu ,concluzia nu....mai asteptam.bafta in contiunuare

    ReplyDelete
  27. sal.. am un iphone 3g, a fost decodat si avea versiunea de software 3.0. i-am dat update din itunes la 4.2 si imi zice ''the sim card inserted in this iphone does not appear to be supported''.
    e blocat complet, nu pot sa il folosesc decat sa sun la 112..
    cum pot sa il rezolv?
    multumesc

    ReplyDelete
  28. Pai daca nu ai citit frumos ghidul de jailbreak pe 4.2.1 de pe acest blog inainte de a-l upgrada, eu ce sa fac...

    Acum ti-ai brick-uit telefonul, deoarece ai updatat iOS pe un telefon care depindea de unlock. Prin urmare, ai pierdut unlock-ul.

    Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa afli pe ce retea este blocat telefonul. Daca ai la indemana un SIM din acel retea, introdu-l in iPhone-ul tau cat ii faci jailbreak si unlock si problema s-a rezolvat.

    Acum scriu de pe telefon, diseara sau maine iti voi explica mai multe variante pe care ai putea sa le incerci.

    Succes!

    ReplyDelete
  29. sal,imi spui si mie daca exista vreu n mod de a upgrada un iphone 3gs cu varianta de soft 3.1.3 decodat,si cu baseband 05.12.01?

    ReplyDelete
  30. Salut, am un iPhone 16GB, l-am luat zile trecute, nu stiu nimic despre el doar ca la iTunes imi apare Software Version 3.1.3, cum as putea sa ii fac update ca imi este frica sa nu se blocheze, are instalat Cydia pe el, tipul a zis ca are jailbreak facut... daca ii dau update la 4.2 se va bloca?

    Multumesc si astept un raspuns.

    ReplyDelete
  31. Mai stie cineva nou despre unlock os 4.2.1 baseband 03.10.01???

    ReplyDelete
  32. Mi-am luat si eu acum un iphone 3g si nu stiu cum sa aflu daca are jailbreak facut sau nu :D
    Is newbie in iphone, multumesc

    ReplyDelete
  33. Salut Am si eu un iphone 3g de 8gb soft 3.1.3 firm 6.15 telefonul a fost adus din america si a fost decodat in tara!As vrea sa stiu si eu ce tutorial sa urmez sa sa ugradez la 4.1!Multumesc

    ReplyDelete
  34. Salut Am si eu un iphone 3g de 8gb soft 3.1.3 firm 6.15 telefonul a fost adus din america si a fost decodat in tara!As vrea sa stiu si eu ce tutorial sa urmez sa sa ugradez la 4.1!Multumesc

    ReplyDelete
  35. daca doriti sa aflati gratis pe ce retea e codat iphone 4 4s 3g 3gs intrati pe http://softgsm.ro/decodare-iphone-imei/informatii-iphone/ si va vom raspunde pe ce retea e blocat iphone-ul dvs si cat costa decodarea!

    ReplyDelete
  36. Salut, Florin sunt, pe ipiphone4 versiune 4.1(8B117)Firmware modem 02.10.04 ce as putea sa-i fac sa-l decodez pe orange? fara a plati caruta aceea de bani :| cu gevey simturbo nu vrea nici cum s-o ia :| sunt putin disperat la momentu de fata pt ca am dat ceva banuti pe telefon si acum ma mega surpriza sa vad ca nu-l pot folosi ca telefon.

    ReplyDelete
  37. salut. am un iphone 4 codat pe oringi romania versiunea 5.1.1. ce trebuie sa fac sal decodez de acasa fara sa se intample ceva surprinzator?? va rog sami spunei si mie.
    Eu unu nici nu prea ma pricep cu gilbreak cu dalea.

    ReplyDelete
  38. Salut , ma poti ajuta si pe mine ?? Am un iphone 3 G s care a suferit un äccident , mai exact a fost trantit de un ""nervos"" :)))) Cum poate face "" nervosul"" sa-si scoata din el numerele de telefon ,cunoscand ca acesta nu se mai aprinde ?? In schimb , daca-l conectez la laptop , dupa ce sta o perioada , se aude acel sunet pe care-l face cand il bag la incarcat .

    ReplyDelete
  39. SoftGsm Tu ai citit ba baiatule ce spune omul aici ????? Era vorba de hotii care ne cer nu stiu cati bani pt deblocare . Pai tu vi cu basini de strut acum sa ne iei banii ?? Citeste draqu ce a postat omul mai sus , tontule !!

    ReplyDelete
  40. Solutia merge si la 5.1.1 ????baseband 04.12.01

    ReplyDelete