Prima problema de securitate aparuta in sistemul de operare 4.1 - chiar protejat de codul de securitate, un iPhone poate accesa contacte, trimite Email-uri, MMS-uri si altele

Problema de securitate a fost raportata ieri pe forumurile Macrumors; bresa permite unui utilizator (chiar daca nu e proprietarul iPhone-ului :) ) sa acceseze contactele, sa trimita email-uri si sa redacteze MMS-uri chiar daca telefonul este protejat de un cod de securitate.

Pentru a vedea cum functioneaza bug-ul, trebuie sa ai codul de securitate activat pe iPhone (download Windows / Mac). Cand este in modul "blocat", apasa "Telefon de urgenta" in coltul din stanga-jos, tasteaza un numar fictiv de urgenta (de exemplu #978969) si initiaza apelul. De indata ce apare butonul rosu de incheiere a apelului pe ecran, apasa butonul "Sleep". Vei accesa lista de contacte.

Ca sa expediezi un email, alege un contact si apasa pe "Partajeaza contactul" si gata - poti trimite e-mail cui doresti. Iata si un foarte scurt clip despre cum se face:

Apple a recunoscut astazi posibilitatea de a face o bresa in securitatea sistemului de operare 4.1 si a promis ca problema va fi rezolvata odata cu OS 4.2. Pana atunci, sfatul lor e simplu:

"Nu va lasati iPhone-ul nesupravegheat."

No comments:

Post a Comment