DataMan - management in timp real a consumului iPhone-ului tau

Parafrazand sloganul celor de la XVision, creatorii aplicatiei pentru iPhone DataMan, atunci cand vine vorba de consumul pe care iPhone-ul tau il inregistreaza in ceea ce priveste abonamentul de date prin reteaua de telefonie mobila sau WiFi de orice alt fel, poti fie sa "o faci pe eroul" si sa nu te intereseze cand depasesti limitele abonamentului, fie sa actionezi inteligent si sa ai control asupra consumului.

Cui nu i s-a intamplat sa se trezeasca victima unor surprize nu tocmai placute atunci cand factura abonamentului lunar se ridica cu cateva zeci sau chiar sute de euro peste pachetul standard? In majoritatea cazurilor, acest fapt se datoreaza optiunii de transfer de date, activata prin reteaua in care iti folosesti telefonul. Pare banal, insa un utilizator iPhone care doreste sa fie la curent cu ce se intampla in jurul lui, poate foarte usor sa ajunga in situatia respectiva.

Una din putinele aplicatii care permit un management total al consumului de KB este DataMan. Aplicatia a fost promovata pe iTunes ca "cea mai puternica unealta impotriva supraconsumului de utilitati", care atrage in mod inevitabil si o suprataxare care pe unii ii poate supara foc. Practic, aplicatia masoara exact ce si cum folosesti in materie de conexiune la internet. Am inceput sa ma folosesc de ea acum ceva timp si iata ce am descoperit:
  • Acopera atat conexiunea celulara (3G, GPRS, EDGE) cat si cea de la "hot-spot"-uri WiFi si o face atat de detaliat incat poti verifica pana si ce consum ai intr-un anumit interval orar;
  • (probabil cel mai important) Alerteaza utilizatorul iPhone pe patru niveluri complet personalizabile, adica poti programa aplicatia sa semnalizeze atunci cand ai consumat - de exemplu - 50%, 70%, 90% si 100%  din memoria internet disponibila prin abonamentul tau, astfel incat sa stii cand trebuie sa te opresti. Interesant este ca nu trebuie sa accesezi de fiecare data pentru aceasta DataMan, ci numai programezi o singura data alerta la inceput;
  • Functioneaza in toata lumea, cu orice retea;
  • Protectie absoluta pentru a nu fi lasat cu buza umflata de datorii dupa ce iti activezi roaming-ul. Daca ti-e frica sa nu fii suprataxat pentru micile calatorii in afara tarii, poti activa Geotagging-ul aplicatiei si vei fi avertizat atunci cand te apropii de suprataxare.
Programarea este extrem de simpla. In primul rand, fixezi data facturarii. Cred ca pe Orange in Romania este fiecare 22 a lunii, prin urmare vom selecta:


Apoi, poti selecta cati MB ai voie sa folosesti zilnic, saptamanal sau lunar (sau toate trei deodata, de ce nu). La fel, poti edita si cele patru niveluri ale alarmei aplicatiei, desi sunt destul de inteligent setate din fabrica:



Pe langa alte optiuni, ai posibilitatea sa-ti rationezi mai bine consumul pe viitor, orientandu-te in functie de cat si cum ai consumat in trecut:



Deci, daca vrei sa actionezi inteligent si nu iti doresti sa o faci pe eroul, te costa $1.99 in iTunes (aplicatia poate fi descarcata de aici), iar fiecare cent isi merita pretul. Exista, de asemenea, si o versiune gratuita (lite) pentru cei care au nevoie sa se convinga mai intai de utilitatea aplicatiei.


Ne poti urmari pe Facebook sau Twitter pentru ultimele noutati.

No comments:

Post a Comment