George Hotz (GeoHot), creatorul Blackra1n si Limera1n, a fost dat in judecata de Sony

George Hotz (a.k.a. GeoHot), nascut in 1989, creatorul faimoaselor soft-uri de jailbreak iPhone si iDevice-uri Blackra1n si Limera1n, tocmai a fost dat in judecata de Sony pentru ultimul sa succes in a decoda firmware-ul Play Station-ului 3, oferind astfel posibilitatea proprietarilor de PS3-uri sa ruleze jocuri de pe discuri copiate.

Capul de acuzare este facilitarea pirateriei jocurilor, bazat pe faptul ca orice utilizator PS3 care aplica metoda lui George Hotz pentru a decoda firmware-ul poate dupa aceea sa descarce jocuri piratate prin fisiere torrent si sa le utilizeze pe device-ul PS3.

Intentiile Sony sunt cat se poate de serioase. Pentru acest proces, inca de la inceput, Sony Corporations a angajat nici mai mult nici mai putin de sase (6) avocati sa redacteze intentarea procesului.

Deocamdata in apararea lui George Hotz s-a remarcat profesorul de stiinta calculatoarelor David S. Touretzky, care sustine ca instructiunile oferite de GeoHot sunt in limita liberei exprimari.

Un proces similar a avut loc anul trecut privitor la jailbreak-ul si unlock-ul facut telefoanelor iPhone. Atunci, justitia americana s-a pronuntat pentru legalitatea procesului de jailbreak, lucru care ar putea servi drept precedent in procesul actual in care George Hotz este implicat.

Vezi documentele originale ale procesului:
  1. Motiunea depusa de avocatii Sony Corporation pentru ordinul de restrictie temporara a lui George Hotz;
  2. Derularea procesului propusa de Sony (include perchezitia si confiscarea tuturor device-urilor computerizate ale lui George Hotz!);
  3. Plangerea intentata de Sony.
Deocamdata GeoHot a publicat pe site-ul sau ca orice apel la donatii pentru a-l ajuta este 100% falsa, prin urmare nu se asteapta la donatii din partea comunitatii jailbreak, la formarea careia a contribuit considerabil.

Ne poti urmari pe Facebook sau Twitter pentru ultimele noutati.

No comments:

Post a Comment