Inceputul pornografiei pe iPhone?

Presa internationala a sesizat ca politicile Apple vis-a-vis de nuditate sunt din ce in ce mai degajate. Intr-adevar, Apple a introdus optiunea controlului parental in kit-ul de dezvoltare 3.0 oferit inginerilor sai oficiali. Aceasta ar putea insemna ca riscul de a implica nuditatea in aplicatiile comune este unul controlat si care poate fi asumat.

Prima aplicatie care sa mearga pana in panzele albe ale nuditatii este "Hottest Girls". Desi exista de ceva timp, pana nu de mult afisa numai cateva asiatice in lenjerie intima. Insa, odata cu ultimul upgrade major pe care creatorii aplicatiei l-au implementat, aplicatia a inceput sa prezinte predominant fotografii cu femei topless sau complet dezbracate. Un mesaj amuzant din partea creatorilor aplicatiei suna asa:

Ar trebui sa va bucurati. Odata cu ultimul update, aplicatia contine fotografii cu non-asiatice in proportie de 99%. (Allen Leung)

Aplicatia se bucura de drepturi depline pe iTunes si vine cu un rating de varsta de 17+. Aceasta restrictie nu face, practic, nimic, daca parintele unui copil de pana in 17 ani nu a activat in prealabil controlul parental pe iPhone-ul acestuia (a copilului).

Curios este faptul ca, pana ca aceasta aplicatie sa fie upddatata, sa vezi femei dezbracate era cel putin la fel de usor, daca nu chiar mult mai simplu: deschideai Safari, efectuai o cautare on-line si gata. Creatorii aplicatiei au raportat, insa, castiguri considerabile datorita faptului ca aplicatia lor, desi nu prezinta nimic diferit de ceea ce poti vedea aplicand metoda de mai sus, a fost inclusa in randul produselor de top din iTunes.

Ne poti urmari pe Facebook sau Twitter pentru ultimele noutati.

No comments:

Post a Comment