Ghid complet de Jailbreak iPhone 4, 3GS si 3G iOS 4.2.1, cu RedSn0w

UPDATE: A aparut jailbreak-ul cu GreenPois0n, merge in modul nepriponit (untethered). Click aici pentru ghidul complet.

Acest ghid se adreseaza celor care NU depind de un unlock (adica celor care au device-urile neverlocked sau carora le convine reteaua pe care device-ul lor este codat).

Daca utilizezi iPhone 3GS sau 3G si depinzi de unlock (telefonul a venit codat din fabrica si l-ai decodat ca sa functioneze), atunci poti face jailbreak pastrand unlock-ul utilizand acest ghid (click).

Daca utilizezi iPhone 4 care a venit codat din fabrica, aboneaza-te la acest blog prin RSS, Email, Twitter sau Facebook si vei fi anuntat atunci cand va aparea unlock pentru device-ul tau.

Acest jailbreak este:
  • total functional pentru iPhone 3GS pe bootrom vechi si iPhone 3G;
  • priponit (tethered) pentru iPhone 4, 3GS pe bootrom (?) nou, iPad si iPod Touch. Adica daca ai unul din aceste device-uri si ii faci acest jailbreak (care este cel mai bun deocamdata), de fiecare data cand vei dori sa faci ceva legat de jailbreak (de exemplu, sa rulezi Cydia), va trebui sa-l conectezi la calculator / laptop si sa-i reactivezi jailbreak-ul cu RedSn0w pana cand apare o versiune total functionala.
Toti pasii de mai jos sunt testati, insa niciun ghid de jailbreak / unlock nu este 100% garantat, deoarece nimeni nu poate garanta lipsa erorilor umane (a utilizatorului care urmeaza acest ghid si care isi asuma, prin urmare, intreaga raspundere pentru iDevice-ul sau). Iata ghidul:

PASUL 1

Descarca:
  • iOS 4.2.1 pentru:
    -iPhone 4 
    -iPhone 3GS 
    -iPhone 3G 
    -iPad 
    -iPod touch 2G 
    -iPod touch 3G 
    -iPod touch 4G

    PASUL 2

    Instaleaza fisierul .ipsw pe care l-ai descarcat in pasul anterior pe iPhone-ul tau, accesand iPhone-ul in iTunes si tinand apasat pe tasta SHIFT (pentru Windows) sau Option (pentru MacBook) + click pe "Restore" in acelasi timp. Selecteaza fisierul .ipsw si lasa iTunes sa lucreze:



    PASUL 3

    Porneste Redsn0w si click-uieste butonul "Browse". Selecteaza fisierul ispw pe care l-ai descarcat in pasul 1:



    PASUL 4

    Dupa ce ai dat click pe "Next", ai grija sa fie selectata optiunea "Install Cydia", chintesenta oricarui jailbreak.  Poti selecta si alte optiuni daca stii ce fac. Daca nu, lasa numai Cydia sa fie instalata. Stai cat de departe poti  de "Install iPad baseband", optiune pe care o vei bifa numai daca ai un iPhone 3G sau 3GS pe bootrom vechi care depinde de unlock (ceea ce este un alt tutorial):


    (Atentie! In screen-shot-ul de mai sus este selectata si optiunea "Install iPad baseband", pe care nu trebuie sa o selectezi decat in cazul acesta)

    PASUL 5

    Asigura-te ca iPhone-ul tau este inchis si conectat la calculator, dupa care da click pe "Next":


    PASUL 6

    Urmeaza instructiunile pentru a intra in starea Device Firmware Upgrade (DFU - un fel de recovery pe care ti-l face RedSn0w):
    • Tine apasat butonul Power pentru 5 secunde;
    • Apasa si butonul Home pentru 10 secunde, fara sa dai drumul la butonul Power;
    • Da drumul la butonul Power, insa continua sa tii apasat butonul Home pentru inca 15 secunde.
    (nu te speria, vei fi ghidat de RedSn0w. Daca o dai in bara si nu stii sa tii apasate doua butoane, o poti lua de la capat fara niciun risc)

    PASUL 7 (Numai pentru iPhone 4, iPhone 3GS cu bootrom (?) nou, iPod Touch si iPad)

    Daca ai incercat acest ghid pana in acest pas si ai unul din modelele de mai sus, ai vazut ca a mers ca uns. I-ai facut jailbreak iPhone-ului tau, insa este un jailbreak "priponit" (tethered). De fiecare data cand vrei sa faci ceva legat de jailbreak pe iPhone-ul tau (de exemplu, sa intri pe Cydia), va trebui sa deschizi RedSn0w si sa bifezi "Just boot tethered right now" (vezi fotografia de la pasul 4 pentru detalii).

    Felicitari, ai facut jailbreak. Aboneaza-te la acest blog pentru a fi primul care afla cand apar versiune imbunatatite de jailbreak si unlock.

    Ne poti urmari pe Facebook sau Twitter pentru ultimele noutati.

    37 comments:

    1. Am mai gasit cate ceva despre jailbreak pe iphone4 pe net, da totul tethered.

      ReplyDelete
    2. @Anonymous Eu ii urmaresc zilnic pe cei care dezvolta soft-uri de jailbreak & unlock si scriu pe blogul asta imediat cum anunta ei ceva.

      De regula Comex, GeoHot, MuscleNerd etc. se exprima tehnic, intr-un limbaj greoi. Tocmai de aceea am decis sa fac blogul asta pentru vorbitorii de limba romana.

      ReplyDelete
    3. Am vazut! De aia m-am si abonat! Sincer blogul asta il ai tu singur? Daca da, e o treaba minunata ce faci!

      ReplyDelete
    4. eu eram anonimul din primul comentariu :)

      ReplyDelete
    5. Buna din nou, @ A.M.

      Singur, cu putine ajutoare rare din partea unor utilizatori care s-au decis sa-si dea cu opinia sub forma unui articol (vezi http://goo.gl/qOgiY ) :) Mersi pentru aprecieri!

      ReplyDelete
    6. am un iphone 3gs cu serial 830185xMxNP, model MC131RO, modem firmware 05.14.02 cu ios 4.1 pe el
      as dori sa fac upgrade la 4.2.1.
      Se poate face jailbreak?

      merci mult
      Nelu

      ReplyDelete
    7. @Nelu

      Daca ai bootrom vechi, da.

      Daca ai bootrom nou, se poate numai in modul "priponit" (tethered) - adica va trebui sa repeti procesul de jailbreak de fiecare data cand iPhone-ul iti ramane fara baterie sau ti-l restartezi.

      Verifica bootrom-ul cu acest tutorial: http://totuldespreiphone.blogspot.com/2011/01/cum-sa-verifici-bootrom-ul-la-iphone.html

      Un jailbreak pe iOS 4.2.1 nepriponit "sta pe vine" :) dar nimeni nu stie cand va aparea. Aboneaza-te la acest blog si vei fi anuntat.

      De asemenea, ar fi indicat sa nu mai faci seria iPhone-ului tau publica :) ci numai modelul, iOS, firmware-ul si daca e decodat sau nu.

      Succes!

      ReplyDelete
    8. de ce cind descarc fisierul de la pasul 1 iOS 4.2.1 pentru iphone 4 imi apare cu terminatia zip si nu cu ipsw.
      Cu stima, Florian

      ReplyDelete
    9. @Florian: asta pentru ca folosesti cel mai prost browser posibil, anume Internet Explorer.

      Poti fie sa descarci prin browser-ul Firefox, fie sa schimbi extensia fisierului manual dupa ce l-ai descarcat (click dreapta pe el --> Rename --> sterge ".zip" si inlocuieste cu ".ipsw" --> enter)

      Numai bine si succes!

      ReplyDelete
    10. am si eu o intrebare, am un iphone 4 a fost blocat, are unlock pt orice retea, si jailbreak, mi-a spus cineva ca nu am voie se ii dau update, restore si cred ca nici sa nu il opresc…. deci care e faza cu opritul, se codeaza inapoi?

      ReplyDelete
    11. @mad_aurel: daca iPhone-ul are jailbreak priponit (tethered), inseamna ca il va pierde daca il inchizi. Prin urmare, vei pierde si unlock-ul.

      Verfica daca ai jailbreak priponit folosind acest ghid: http://totuldespreiphone.blogspot.com/2011/01/cum-sa-verifici-daca-poti-sa-faci.html

      Succes!

      ReplyDelete
    12. salutare...am un iphone 4 si vreau sa-i fac jailbreak untethered,deci, dupa ce termin de facut jailbreak tethered din acest ghid, trebuie sa intru in loader pentru a accesa cydia, sau nu fac nimic si trec direct la untethered cu greenpoison si apoi intru in loader pentru cydia...va multumesc

      ReplyDelete
    13. Am un Iphone 4 care imi mergea pe vodafone doar cu Gevei unlock.de ieri nu mi a mai mers...am facut restore din iTunesc si acum cred k l`am stricat...nuj ce sa mai fac :(

      ReplyDelete
    14. Pentru Anonymous // 2/17/11 10:55 AM: ce versiune iOS ai? ai grija, acest ghid se adreseaza celor care NU au telefonul codat si pentru iOS 4.2.1

      Pentru Anonymous // 9/12/11 7:27 PM: nu trebuia in niciun caz sa faci restore din iTunes. Daca imi spui ce s-a intamplat astfel incat sa nu mai mearga cu Gevei, probabil te pot ajuta.

      ReplyDelete
    15. multumesc din suflet,esti tare

      ReplyDelete
    16. Merge si pentru iPhone 4 Clone ? Ce software pot pune pe el daca nu merge iOS , unul nou ... ?

      ReplyDelete
    17. :)) nu stiu din astea, cu iPhone 4 Clone pe care nu merge iOS

      ReplyDelete
    18. Deci merge sau nu ? :| .

      ReplyDelete
    19. clone adica replica , asta vreau sa zic ...

      ReplyDelete
    20. raspunde la intrebarea de mai sus si inca ceva , daca n-am mai facut jailbreak , nici un update nimic la iphone 4 replica , trebuia sa incep cu 4.0.0 iOS ? sau cu ce versiune vreau ?

      ReplyDelete
    21. Din moment ce jailbreak-ul se adreseaza iOS-ului, si tu nu ai iOS, nu merge. Noroc!

      ReplyDelete
    22. cum aflu daca am iOS /:)?

      ReplyDelete
    23. Am un iphone 4 replica si nu pot sa intru pe internet wifi....imi zice si mie careva cum pot sa fac..sau ce trebuie sa instalez? un mail plz pe Losecontrol47@yahoo.com

      ReplyDelete
    24. buna. sunt interesata sa fac jailbreak(iPhone4) dar am auzit numai de rau... cum ca telefonul si-ar pierde din viteza, ca mi se poate strica repede si ca pierd garantia. imi poti explica putin te rog cum sta treaba? sunt incepatoare in acest domediu.

      ReplyDelete
    25. Hello !
      Am si eu o problema, am facut jailbreak la un iphone 3g cu ios 4.2.1 cu redsnow, totul in regula, descarc aplicatii, le instalez(din instalous), iar cand pornesc aplicatiile constat ca unele nu merg, intra in ele, apare primul ecran al aplicatiei dupa care iese din ele, asta se intampla la multe aplicatii, dar nu chiar la toate.
      Va rog sa ma ajutati daca puteti.
      Multumesc anticipat

      ReplyDelete
    26. Salut mie nu imi apare in wrdsnow instal ipad baseband !! stie cineva ce trebuie sa fac ? :)

      ReplyDelete
    27. salut am un iphone 3g...daca urmez pasii de mai sus e posobil sa nu mearga ceva?

      ReplyDelete
    28. Buna am un iphon 4 si iam facut un restore si mia bagat ios 5.0.1 (9A405).pot sa ii fac jailbreak cu tutorialu de mai sus?

      ReplyDelete
    29. Am un iphone 4, l-am cumparat recent dar nu stiu daca este unlocked din fabrica sau nu...
      Pot sa aflu acest detaliu?

      ReplyDelete
    30. salut ,nu stiu ce naiba aplicatie ,am instalat,din cydia,si acum i-mi apare imaginea mica in coltul stang al ecranului.orice icoana accesez deschide imaginea mica sinu pot intra sa dezinstalez.ce pot face ,stie cineva o solutie?multumesc anticipat

      ReplyDelete
    31. daca cineva are nevoie de ajutor in decodarea de iphone 4 4s software fara gevey sa intre pe http://softgsm.ro/decodare/decodare-iphone-software/

      ReplyDelete
    32. Am urmat toti pasii si a fost totul ok dar acuma nu mai am semnal la tel,ce sa fac?

      ReplyDelete
    33. Salut. Am un Iphone 3GS 5.1.1 si incerc sa-l decodez. am reusit sa-i pun jailbreak dar nu pot sa-mi pun cartela de ORANGE. M-ai putea ajuta te rog ?

      ReplyDelete
    34. Apare waiting for reboot si acolo se blocheaza

      ReplyDelete
    35. Salut. Am o intrebare daca aveti timp! Am un iphone 3G )bootrom vechi, ios 4.1, baseband 06.15.00..(jailbreak, unlocked facut de mine). Nu pot sa instalez aproape nicio aplicatie pentru ca imi cere ios 4.3. Am inteles ca se poate rezolva cumva cu whited00r. Dar pentru asta imi trebuie ios 4.2.1??? daca DA, cum fac update la IOS 4.2.1, sa-mi pastreze baseband (ca sa fie unlocked) si apoi sa aplic whited00r??? Multumesc

      ReplyDelete
    36. buna, am si eu o problema

      ReplyDelete
    37. Buna.Incerc sa fac si eu jailbreak ptr ipad...totul merge bine pe computer...dar cant treb sa conectez plug ul ca sa incep..nu merge sa dau click pe "Jailbreak...Stie cineva ce nu e bine?

      ReplyDelete