Telefoanele Facebook: data aparitiei poate fi februarie 2011

Doua modele oficiale de telefoane Facebook, in parteneriat cu HTC, vor fi lansate luna viitoare.
Cu 600.000.000 de utilizatori, era numai o chestiune de timp pana cand compania Facebook urma sa se lanseze si pe piata telefoniei mobile. Conform City AM, data lansarii va fi chiar luna viitoare.

Este speculat ca hardware-ul telefoanelor Facebook va fi produs de gigantul HTC si ca acestea vor fi lansate oficial la Mobile World Congress, care are loc luna viitoare. In ceea ce priveste software-ul, telefoanele Facebook vor rula pe o versiune personalizata a sistemului de operare Google Android. In principal, respectiva versiune se va axa mai mult pe cele doua elemente populare Facebook, adica update-ul de status si feed-urile de la conexiuni.

Unul din motivele pentru care Mark Zuckerberg a apelat la HTC pentru a lansa Facebook pe piata comunicatiilor mobile este abilitatea companiei taiwaneze de a "masca" intregul sistem de operare Android sub grafica originala a telefoanelor HTC. Aici (click) poate fi vazuta numai tema HTC pentru iPhone, care schimba total interfata smartphone-ului cu cea utilizata de HTC.

Joe Hewitt, cel care a creat aplicatia Facebook pentru iPhone, insa a renuntat anul trecut la aceasta din cauza unor incompabilitati cu Apple, este cel responsabil pentru viitoarea lansare a handset-ului Facebook.

Ne poti urmari pe Facebook sau Twitter pentru ultimele noutati.

No comments:

Post a Comment