Apple este cel mai mare producator de smartphone-uri din SUA, insa Android conduce piata de sisteme de operare mobile


Firma de analiza din SUA, Nielsen Media Research a publicat acum cateva momente o statistica ce arata ca cel mai mare producator de smartphone-uri din Statele Unite este Apple Incorporated, in timp ce Android ca sistem de operare mobil, este, totusi, mai popular decat iOS.
Conform raportului Nielsen, Apple detine 28% din totalul pietei de desfacere a smartphone-urilor. Pe locul doi se plaseaza High-Tech Computers (HTC) cu 14% cu aparate care ruleaza pe Android si 6% cu aparate care ruleaza pe Windows Mobile. In acest timp, Motorola si Samsung ocupa 11%, respectiv 8% din piata smartphone-urilor. RIM, producatorii BlackBerry, preiau 20% din piata.
Aceasta inseamna ca Apple a avut un succes urias cu numai doua terminale mobile pe piata la ora actuala: iPhone 3GS si iPhone 4. Cu toate acestea, Samsung, cu al lor Galaxy S II, nu o duc asa de rau pe locul doi: peste 5 milioane de unitati Samsung au fost vandute in mai putin de trei luni. In timp ce Apple a atins recordul de 3 milioane de unitati vandute in 21 de zile, Galaxy S II s-a miscat de doua ori mai lent pentru a atinge acelasi numar de terminale raspandite pe piata.
Motivul pentru care Android secondeaza iOS este ca primul ruleaza pe multiple smarphone-uri (Samsung, HTC, Motorola etc.), in timp ce al doilea este dedicat exclusiv terminalelor mobile Apple.
Iata si diagrama statistica Nielsen pentru luna iunie:

Totul despre iPhone este un blog creat din pasiune pentru tot ce inseamna iPhone, iPod, iPad si Mac. Ai ocazia de a te abona prin e-mail la cel mai bun blog dedicat iPhone-ului si ne poti urmari pe Facebook sau Twitter pentru ultimele noutati.

No comments:

Post a Comment