Apple innoieste definitiile malware pentru a acoperi Troian-ul din flash player-ul fals

Apple a innoit o intrare in fisierele sale anti-malware din OS X pentru a bloca un virus troian care pretindea ca este un installer pentru un flash player, dar care de fapt submina rezultatele cautarii utilizatorului de Mac dupa ce era instalat.
Troianul este cunoscut ca "OSX.QHost.WB.A" si pretinde ca instaleaza Flash, cand de fapt redirectioneaza ulterior toate rezultatele Google la un IP din Olanda, care dupa aceea incarca reclame nedorite si rezultate false ale cautarii.
Cand malware-ul a fost descoperit oficial, niciuna din reclamele afisate de el nu functiona, asa ca se pare ca virusul era unul "beta", daca ii putem spune asa.
Totusi, Apple nu risca nimic si a updatat fisierul "XProtect.plist" din OS X cu definitia troianului. Dupa cum toti utilizatorii de Mac stiu, nu mai este neceara rularea Software Update pentru a instala acest upgrade, deoarece definitiile din Carantina fisierelor sunt innoite automat, zilnic.

Totul despre iPhone este un blog creat din pasiune pentru tot ce inseamna iPhone, iPod, iPad si Mac. Ai ocazia de a te abona prin e-mail la cel mai bun blog dedicat iPhone-ului si ne poti urmari pe Facebook sau Twitter pentru ultimele noutati.

No comments:

Post a Comment