Apple joaca periculos in Uniunea Europeana, prin sistarea produselor Samsung si Motorola. Vezi care sunt consecintele

Ieri, Apple a obtinut de la o curte regionala din Germania decizia de a sista distributia Samsung Galaxy Tab 10.1 in Uniunea Europeana, dupa ce a facut acelasi lucru acum doua saptamani in Australia. Astazi, Apple a obtinut si blocarea tabletei elecronice Motorola Xoom pe piata europeana.
Conform Reuters, strategia Apple de a-si asigura conducerea pietei de device-uri electronice este una foarte periculoasa. Procesele dureaza luni sau chiar ani de zile pana cand sunt rezolvate, ceea ce inseamna ca in cazul in care Apple va pierde va avea daune enorme de platit partilor pe care le-a dat in judecata. De asemenea, expertii de la Reuters opineaza ca Apple va avea nevoie de mai multe dovezi sustenabile pentru a putea continua procesele pe care le-a intentat. Pana acum, in procesul sau contra Samsung, Apple a adus ca dovezi numai asemanarile grafice dintre design-ul iPad-ului si al iPhone-ului si cel al produselor Samsung Galaxy.
Pe scurt, de la Reuters:
If Apple loses it will be liable for the business lost by Samsung in the meantime.
“Apple has a strategy of filing patents, getting some protection and trying to prevent other people from entering the market in the short-term,” said Nathan Mattock, an intellectual property lawyer at Marque Lawyers in Sydney. ”If Apple’s wrong it will have to pay Samsung a considerable amount of damages, so it’s potentially quite risky.”
Ca si pozitie pe piata, Reuters estimeaza ca Apple va trebui sa adopte una defensiva, deoarece procentul ocupat de iPad pe piata tabletelor din Uniunea Europeana este estimat sa scada de la prezentul de 66% la 58% pana la sfarsitul anului 2011.
Technology experts say Apple is using the courts in order to try and stop that slide.
“Using the courts is increasingly becoming part of commercial strategy in high growth markets where the opportunities are great — it’s a tactic to try and slow the competition down by whatever means you can,” said Frost & Sullivan’s Milroy.
Reuters mai noteaza si ca Apple are cea mai mare istorie de "razboi al brevetelor", ceea ce inseamna fie ca Apple este cu adevarat o companie ingenioasa, pe care altii o copiaza de zor, fie ca Apple va face orice ii sta in putinta pentru a-si asigura pozitia de lider de piata.
Tu ce crezi?

Totul despre iPhone este un blog creat din pasiune pentru tot ce inseamna iPhone, iPod, iPad si Mac. Ai ocazia de a te abona prin e-mail la cel mai bun blog dedicat iPhone-ului si ne poti urmari pe Facebook sau Twitter pentru ultimele noutati.

No comments:

Post a Comment