Apple lanseaza un nou model de iMac, centrat pe educatie, la un cost de $999

Un nou model de iMac a fost lansat azi de Apple, care se adreseaza pietei educatiei. iMac-ul nou-lansat are un pret foarte avantajos de numai $999 si inca are multe din specificatiile iMac-urilor anterioare.
Cu un ecran de 21.5" si o rezolutie de 1920 x 1080, iMac-ul nou are un procesor Intel i3 dual core care ruleaza la o viteza de 3,1 GHz. Renuntarea la procesorul quad-core a fost necesara pentru a putea lansa modelul la acest pret mic. Modelul mai are o memorie de 2GB RAM (micsorata de la cei 4GB a celorlaltor modele) si un hard disk de 250 GB.
Important este ca modelul pastreaza o placa grafica separata, AMD Radeon 6750M cuo memorie de 256 DDR5.
Porturile obisnuite inca se gasesc pe acest iMac, cu exceptia Thunderbolt-ului. De asemenea, modelul beneficiaza si de camera HD FaceTime pentru conferintele video.
Ca si software, noul model de iMac  este dotat cu o copie a ultimului sistem de operare Mac OS X Lion si, desigur, si cu iLife.
Utilizatorii care vor dori un upgrade pot adauga inca 2 GB RAM configuratiei lor, insa nu exista posibilitatea upgrade-ului in ceea ce priveste procesorul.
Estimarile preliminare spun ca modelul nou de iMac se va descurca de minune la vanzari, dupa cum Apple l-a scos pe piata ca "cel mai ieftin iMac". Ramane in seama utilizatorului sa decida daca o diferenta de $200 va fi atat de importanta incat sa renunte la specificatiile vechilor iMac-uri mentionate mai sus.
Puteti compara produsele Apple, inclusiv ultimul iMac destinat educatiei, aici (click).

Totul despre iPhone este un blog creat din pasiune pentru tot ce inseamna iPhone, iPod, iPad si Mac. Ai ocazia de a te abona prin e-mail la cel mai bun blog dedicat iPhone-ului si ne poti urmari pe Facebook sau Twitter pentru ultimele noutati.

No comments:

Post a Comment