O fata de 10 ani a gasit un exploit in jocurile pentru iOS si Android care poate fi utilizat de hackeri in diferite feluri

Fata de 10 ani este artist, atlet, cercetasa si, mai nou... hacker. Sub pseudonimul CyFi, ea a gasit un exploit in jocurile destinate iPhone-ului si sistemului de operare Android care permite rularea acestora (a jocurilor) mult mai rapid pe terminalele mobile.
Exploitul a fost dezvaluit d CyFi ieri in cadrul conderintei DefCon Kinds, parte a editiei numarul 19 a conferintei DefCon. Desi foarte simplu, exploitul functioneaza cu majoritatea jocurilor mobile.
Exemplul cel mai elocvent a fost Farmville, unde esti obligat sa astepti zile intregi pentru a creste o cultura si intregul proces de asteptare poate cateodata sa intervina in experienta de gaming. Dar acum, daca nu mai doresti sa astepti, se pare ca poti seta ceasul pe device-ul tau cu cateva ore inainte pentru a "pacali" jocul. Iata cum a descoperit CyFi exploitul:
Era greu sa progresezi in cadrul jocului, pentru ca lua asa de mult ca ceva sa creasca. Asa ca m-am gandit sa schimb pur si simplu timpul.
Pe langa schimbarea orei pe terminalul mobil,mai sunt unele tweak-uri pe care le poti face pentru a te asigura ca ai succes, precum sistarea conexiunii Wi-Fi si schimbarea parcursiva a orei (de cateva ori cu cateva zeci de minute inainte) mai degraba decat schimbarea orei telefonului tau cu doua zile deoadata.
CyFi a promis sa nu dezvaluie care jocuri sunt vulnerabile exploitului descoperit de ea, insa este clar pana acum ca cel putin Farmville este unul din acestea. In cadrul conferintei DefCon Kids a fost deja lansat concursul care ofera $100 celui care descopera cat mai multe jocuri in care exploitul functioneaza.
DefCon este o conventie anuala a hackerilor care a avut prima oara loc in iunie 1993, iar apoi a fost tinuta in fiecare vara la Las Vegas. La conferinte sunt prezenti hacker, jurnalisti si avocati care pot asista la ultimele descoperiri ale primilor. DefCon Kids a fost o premiera anul acesta si a oferit copiilor intre 8 si 16 ani sa-si dezvaluie activitatea ca mici hackeri. De asemenea, a oferit si cursuri de introducere in ingineria software, hacking-ul Google si chiar decodarea de telefoane.

Totul despre iPhone este un blog creat din pasiune pentru tot ce inseamna iPhone, iPod, iPad si Mac. Ai ocazia de a te abona prin e-mail la cel mai bun blog dedicat iPhone-ului si ne poti urmari pe Facebook sau Twitter pentru ultimele noutati.

No comments:

Post a Comment