Apple testeaza acum tehnologia 4G LTE pe teren: iPad 3 va fi probabil echipat cu ea

Mai multe retele de telefonie mobila testeaza in acest moment pe teren tehnologia 4G LTE pe terminale mobile Apple inregistrate ca prototipuri. 

Apple are multiple referinte la tehnologia 4G LTE (Long Term Evolution) in codul iOS 5, asa cum MacRumors si 9 to 5 Mac au descoperit (vezi foto jos).

Device-urile Apple 4G LTE vor acoperi si spectrul de transmisii valabile la ora actuala, ruland pe benzi de la 1.4 la 20 MHz. Aplicatia de testare pe teren Apple face referire si la SIM-uri 4G LTE. Aplicatia este facuta pentru acolecta si transmite detalii ale utilizarii tehnologiei in laboratoarele Apple. Iata si codul din iOS 5 care contine colectarea si transmiterea de date LTE:


Atat viitorul iPhone 5, cat si viitorul iPod touch vor fi aparate care vor rula iOS 5. Dar, mai interesant pare sa fie iPad-ul 3, cel mai mare device iOS Apple. In iPad 3 Apple poate, tehnic vorbind, "ingramadi" cat mai multe componente, precum si cea mai mare baerie. Tim Cook, COO pentru Apple, a declarat ca adoptarea tehnologiei 4G LTE la iPhone i-ar forta pe cei de la Apple sa faca modificari substantiale design-ului aparatului, care pur si simplu nu sunt dorite.

Asa ca iPad 3 ramane un fel de "ultima reduta". A treia generatie de iPad va fi lansata la inceputul anului 2012. Tableta va fi de 9,7" si s-ar preta perfect la un chip LTE pentru ca hardware-ul ei este in mod natural mai mare, cel putin comparat cu cel al iPhone-ului. Spre deosebire de iPhone, utilizatorii iPad 3 nu vor trebui sa se bazeze pe o conexiune celulara constanta. In plus, majoritatea iPad-urilor vandute sunt modelele Wi-Fi.


Totusi, mai sunt aproximativ 6 luni pana la lansarea iPad 3 si nimeni nu poate garanta ca tableta Apple va fi dotata cu chipul care sa-i permita rularea tehnologiei 4G. Asa ca tinem legatura pe viitor!

Totul despre iPhone este un blog creat din pasiune pentru tot ce inseamna iPhone, iPod, iPad si Mac. Ai ocazia de a te abona prin e-mail la cel mai bun blog dedicat iPhone-ului si ne poti urmari pe Facebook sau Twitter pentru ultimele noutati.

No comments:

Post a Comment