iOS 5 include notificari in caz de cutremur pentru utilizatorii japonezi de iPhone, iPod touch si iPad


Ca urmare a cutremurului devastator din Japonia anul acesta, Apple a adaugat o noua aplicatie de notificare in caz de cutremur in viitorul sau sistem de operare iOS 5.

Utilizatorii din Japonia pot activa notificarile in caz de cutremur chiar din Notification Center (vezi foto). Tot ce trebuie sa faca este sa comute un switch pe ecranul iPhone-ului, iPod-ului sau a iPad-ului lor. Conform Time, sistemul de avertizare ofera notificari in intervale care variaza de la secunde la unul sau doua minute inainte ca un cutremur sa loveasca. Time explica istoria sistemului de notificari:


Japan has the most advanced earthquake early-warning system in the world. A nationwide online system launched in 2007, it detects tremors, calculates an earthquake’s epicenter and sends out brief warnings from its 1,000-plus seismographs scattered throughout the country, one of the most earthquake-prone nations on the planet.
Sistemul de notificari in caz de cutremur care va fi dotat pe device-urile Apple iOS 5 va inlocui aplicatiile deja folosite de cei din Japonia, precum Yurekuru Call si altele.

Pentru cei care nu pot citi textul din fotografia de mai sus, sistemul de notificari are si o alerta ca poate consuma bateria mai repede decat in mod normal, deoarece este in permanenta conectat la sistemul de avertizare in caz de cutremur din Japonia.


Totul despre iPhone este un blog creat din pasiune pentru tot ce inseamna iPhone, iPod, iPad si Mac. Ai ocazia de a te abona prin e-mail la cel mai bun blog dedicat iPhone-ului si ne poti urmari pe Facebook sau Twitter pentru ultimele noutati.

No comments:

Post a Comment