Cat valoreaza cel mai popular joc din App Store, Angry Birds?

Rovio Entertainment, creatorii celui mai popular joc de pe platforma iOS, "Angry Birds", negociaza acum cu investitorii o finantare care ar evalua compania la 1,2 miliarde de dolari.
Desi Rovio nu a dezvaluit numele companiei care ar fi dispusa sa investeasca o asmenea suma in Rovio, anumite surse spun ca ar fi vorba de Bloomberg.
La momentul actual stim sigur ca banii din investitie sunt necesari pentru extinderea proiectului Angry Birds si in alte tipuri de media, precum: filme, carti si jucarii.
Peter Vesterbacka, din partea Rovio, a declarat in primavara acestui an ca are de gand sa puna bazele unui nou tip de industrie a entertainmentului in China, pe seama jocului Angry Birds.
In martie anul curent, Rovio a mai primit o finantare de nu mai putin de 42 de milioane de dolari din partea unor investittori precum co-fondatorul Skype, Niklas Zennstrom si investitorul Facebook Accel Partners.
Vesterbacka a recunoscut ca succesul companiei sale este datorat in mare parte iPhone-ului, despre care a declarat recent ca "schimba totul". Dupa opinia directorului Rovio, Apple este prima companie care a deschis canalele intre developerii de aplicatii si fanii acestora (atat ai aplicatiilor, cat si ai developerilor). Astfel, Vesterbacka a prezis ca Apple va ramane platforma numarul 1 pentru developeri pentru mult timp de acum inainte.
Pentru developerii jocului Angry Birds, Google Android a cauzat o serie de probleme. Rovio si-a cerut scuze anul trecut pentru ca nu a reusit sa implementeze o "performanta optima" in aplicatia lor pentru Android din cauza problemelor legate de fragmentare.
Acum Rovio este evaluata la 1.2 miliarde de dolari si a devenit principalul concurent al companiei EA, care a negociat recent un contract cu PopCap Games pentru achizitionarea jocului revolutionar pentru platforma iOS "Plants vs. Zombies".

Totul despre iPhone este un blog creat din pasiune pentru tot ce inseamna iPhone, iPod, iPad si Mac. Ai ocazia de a te abona prin e-mail la cel mai bun blog dedicat iPhone-ului si ne poti urmari pe Facebook sau Twitter pentru ultimele noutati.

No comments:

Post a Comment