Cum sa activezi HDMI si VGA video mirroring pe iPhone 4 sau iPod touch 4G


In timp ce iPad-ul 2 vine cu suport nativ pentru video mirroring prin HDMI sau VGA, iPhone-ul 4 si iPod-ul de a patra generatie nu suporta aceasta functie cum sunt scoase din cutie. Cu toate acestea, ele functioneaza destul de bine cu urmatorul hack, prezentat pas cu pas mai jos.

Cum sa activezi video mirroring pe iPhone 4 si iPod touch 4G

Pasul 1. Jailbreak iDevice

Inainte sa incepem, trebuie sa te asiguri ca iPhone-ul sau iPod-ul tau are jailbreak. Poti urma ghidurile de aici (click)pentru a face jailbreak pe iOS 4.3.5 sau de aici (click) pe iOS 4.3.4. Daca rulezi iOS 4.3.3, click aici pentru un ghid complet de jailbreak. Daca ai instalat deja iOS 5, poti face jailbreak fara probleme urmand unul din aceste ghiduri (click).

Pasul 2. Descarca iFile

Vei avea nevoie de un program prin care sa accesezi sistemul de operare pentru a-i aduce modificarea esentiala care sa-ti permita video mirroring-ul. Poti folosi iFile, disponibil in Cydia dupa ce faci jailbreak.

Pasul 3. Lanseaza iFile

Lanseaza iFile si navigheaza, din interiorul aplicatiei, la /System/Library/CoreServices/Springboard.app

Pasul 4. Deschide property list din iOS

Odata ce ai navigat in Springboard.app, trebuie sa deschizi unul din urmatoarele fisiere .plist, in functie de ce terminal ai:
  • Daca rulezi pe un iPod touch, deschide N81AP.plist
  • Daca rulezi pe un iPhone 4, deschide N90AP.plist

Pasul 5. Adauga capacitatea video mirroring-ului

Odata fisierul deschis cu Property List Viewer, selecteaza capabilities si adauga urmatoarele (prin apasarea butonului "+"):
Sub Name, adauga textul: display-mirroring.
Sub Type, selecteaza Boolean.
Acum poti apasa Create.

Pasul 6. Activeaza video mirroring

Odata creata, capacitatea va putea fi activata din acelasi ecran, putin mai jos, prin activarea ("ON") functiei display-mirroring care tocmai ti-a aparut pe ecran.
Dupa ce repornesti iPhone-ul / iPod-ul, vei putea face video mirroring pe televizor prin HDMI sau VGA.

Totul despre iPhone este un blog creat din pasiune pentru tot ce inseamna iPhone, iPod, iPad si Mac. Ai ocazia de a te abona prin e-mail la cel mai bun blog dedicat iPhone-ului si ne poti urmari pe Facebook sau Twitter pentru ultimele noutati.

1 comment:

  1. Salut la mine tot nu merge tv out am un 4s io6 6.1 si am facur si restore tot nu merge. Am instalat un broser din appstore odata cin aveam ios6 ver 6 si de atunci nu a mai mers tv out cu cablul vga am 2 tv pe unul am doar sonor nu si imagine. Cand pun cablul vga imi dispare volumul adica nu mai pot sal dau mai tare sau incet si imaginea ramane tot pe telefon. Cred ca este ceva legat de usb sincronizare. Cabul e bun pt ca mai am un telefon 4s io5 5.1.1 si asta merge perfect. Am facut si jalibreak si restore si tot degeaba nu merge. Poate ai vreun sfat trbuie editat vreun fisier. Aici m-am uitat cum ai descris si am la fel in telefun e deschis am dat sa editez si cand am salvat a zis ca exista fisierul de e ok. cred ca e ceva cu fisierul de usb. Multumesc astept un sfat.

    ReplyDelete