Gruparea de hackeri Anonymous loveste din nou in FBI: 400MB de date confidentiale au fost facuti publici


Gruparea anarhica de hackeri activisti a lovit din nou FBI-ul vinerea aceasta, publicand informatii confidentiale de peste 400MB ca dimensiune. Ei au reusit sa faca acest lucru spargand bazele de date ale principalului contractor de securitate FBI, pe nume ManTech.
Dupa o relatie de lunga durata intre guvernul Statelor Unite si ManTech, FBI a luat decizia sa faca outsourcing prin compania din urma pentru serviciile sale de ciber-securitate. Pentru acest contract guvernul american a platit 100 milioane de dolari. Se pare totusi, ca intelegerea dintre FBI si ManTech nu a insemnat neaparat ca securitatea FBI a sporit in vreun sens.
Cei 400 MB contin fisiere cu fotografii, nume, adrese de email si alte documente confidentiale care apartin atat FBI, cat si NATO. Atacul vine ca un raspuns al gruparii la ultimele arestari pe care FBI le-a efectuat in randul unor membri ai gruparii si dupa ce acestia au fost condamnati la inchisoare pana la 15 ani si au primit amenzi in valoare de $500.000.
Dupa cum Anonymous declara, scopul organizatiei este de a oferi publicului o idee asupra a cum sunt cheltuiti banii pe care cetateanul de rand ii plateste. Tinta lor este reprezentata de organizatiile secrete de supraveghere:
So we begin by releasing 400MB of internal data from ManTech, this gives some insight on how they are wasting the tax payer’s money.
Intr-o declaratie-raspuns la cele intamplate, ManTech i-a asigurat pe clientii sai, inclusiv guvernul american, ca lucreaza din greu pentru a-si securiza serviciile:
we wish to assure our customers, employees, shareholders and business partners that ManTech takes seriously recent reports of a cyber threat, and we responsibly and actively address all sources of information about threats to our information and assets and those of our customers.
Anonymous este un grup "hacktivisti" care militeaza pentru transparenta operatiunilor facute de guvern si de catre corporatii. Gruparea este cunoscuta atat pentru unele proteste pasnice, cat si pentru unele din cele mai mari atacuri on-line asupra unor site-uri cunoscute din lume. Anonymous este, de asemenea, una din principalele surse ale WikiLeaks.

Totul despre iPhone este un blog creat din pasiune pentru tot ce inseamna iPhone, iPod, iPad si Mac. Ai ocazia de a te abona prin e-mail la cel mai bun blog dedicat iPhone-ului si ne poti urmari pe Facebook sau Twitter pentru ultimele noutati.

1 comment:

  1. Foarte bine fac ar fi bn daca ar sparge si baza de date a celor de la SRI sa faca publice niste data confidentiale :))

    ReplyDelete