Developerii iOS se unesc impotriva multiplelor plangeri pe care troll-ul in brevete Lodsys le-a depus

Mai multi developeri iOS au decis sa-si faca singuri dreptate si au format o grupare pentru a combate cererile de brevete care au venit din partea Lodsys cu scopul de a castiga bani de la developeri, fie ei mici sau mari.
Cei mai cunoscuti developeri care au fost afectati de cererile Lodsys au fost Atari, Rovio si Electronics Arts, cel din urma fiind si cel mai mare producatori de software de entertainment pentru orice platforma din lume.
Pentru cei care nu stiu, Lodsys sustine ca are licenta asupra unor tehnologii de care aplicatiile se folosesc pentru a face cumparaturi in-app, fara a mai obliga utilizatorul sa iasa din aplicatie pentru a-si achizitiona diverse continuturi. Pana acum Lodsys a dat in judecata developeri pe platformele Apple iOS, Google Android si Microsoft Windows Phone.
Acum cateva minute, ArsTechnica a raportat:
Luni, cunoscutul developer iOS Mike Lee a fondat echipa Appsterdam Legal Defense Team, care va cuprinde developeri independenti ce se lupta cu trolii brevetelor ca o singura unitate. Echipa a fost fondata cu ajutorul contributiilor companiilor participante. Scopul ei, pe langa cel evident de a-i elibera pe developeri de cererile absurde de brevet, este de a transforma membrii sai in "furnici de estul Texasului, care isi vad de treaba pana cand cineva le invadeaza cuibul".
Trebuie sa mentionam ca saptamana trecuta, ca raspuns la cererile Lodsys de a breveta tehnologiile folosite de developeri, compania Apple a cerut sa intervina in apararea mai multor developeri iOS la un proces in Texas.

Totul despre iPhone este un blog creat din pasiune pentru tot ce inseamna iPhone, iPod, iPad si Mac. Ai ocazia de a te abona prin e-mail la cel mai bun blog dedicat iPhone-ului si ne poti urmari pe Facebook sau Twitter pentru ultimele noutati.

No comments:

Post a Comment