Financial Times a fost eliminata din App Store pentru ca a permis cumparaturile in-app


The Financial Times a fost eliminata azi oficial din App Store pentru ca nu s-a conformat cu regulile fixate de Apple pentru aplicatii, conform carora orice plata trebuie procesata prin iTunes si nu prin aplicatiile din App Store.
 
Publicatia avea atat o aplicatie destinata iPhone cat si una desinata iPad in App Store. Din fericire pentru Financial Times, publicatia are si o pagina HTML 5 care functioneaza ca o alternativa la aplicatiile iOS (vezi foto). Financial Times a declarat:

“We are directing readers to the FT‘s new web app available at app.ft.com.  iTunes will remain an important channel for new and existing advertising based apps.”
Nu este prima oara cand am vazut asa ceva! :)

Dupa ce Apple a eliminat aplicatiile Google Books si Amazon pentru iPhone, iPad si iPod touch, Amazon a fost prima companie care s-a folosit de capacitatile HTML5 pentru a-si crea un site care simuleaza in totalitate aplicatiile.
Intr-un raport Paid Content, executivul financiar Financial Times, John Ridding, a declarat:
“We’ve had a series of very cordial conversations with Apple about how we see the world and how they see the world. We can each see where each other is coming from. That’s fine; you can’t always agree on everything. They fully understand what we would need to continue.”
In cazul in care nu stiati, interzicerea cumparaturilor in cadrul App Store-ului este menita sa mai aduca un castig de 30% companiei Apple la fiecare tranzactie intermediata prin iTunes.

Totul despre iPhone este un blog creat din pasiune pentru tot ce inseamna iPhone, iPod, iPad si Mac. Ai ocazia de a te abona prin e-mail la cel mai bun blog dedicat iPhone-ului si ne poti urmari pe Facebook sau Twitter pentru ultimele noutati.

No comments:

Post a Comment