iCloud - un serviciu revolutionar Apple pentru toate iDevice-urile, odata cu iOS 5

Pentru cei care inca nu stiu, iCloud va inlocui (cel putin partial) iTunes si ne va scapa de problema eterna a sincronizarii, stergerii si instalarii repetate a aplicatiilor.
Serviciul iCloud presupune conectarea, prin viitorul sistem de operare 5 pentru iDevice-uri, la minim 5 GB gratuiti pe care serverele Apple le ofera pentru gazduirea tuturor fisierelor utilizatorilor sai (muzica, filme, fotografii etc.).
Apple atrage atentia ca iCloud nu este un simplu hard disk gratuit. Tot ce alegi sa fie gazduit cu iCloud va putea fi accesat de pe orice iDevice care iti apartine. De exemplu, fotografiile sau filmele pe care pana acum le puteai vedea pe iPhone-ul tau vor fi accesibile, prin iCloud, si pe iPad-ul sau iPod touch-ul personal.
Accesul este instantaneu si nu este nevoie de sincronizare, ca in iTunes. Conceptul iCloud se sprijina pe maxima "mai usor decat a-ti manageria fisierele este sa nu le mai manageriezi deloc". iCloud promite sa faca asta pentru tine.
Lansarea sa va avea loc odata cu iOS 5, programata pentru toamna aceasta (septembrie-octombrie).

Cerinte pentru iCloud:

Pentru a-l rula, serviciul iCloud cere:
  • conexiune la internet, fie prin wi-fi, fie prin abonament de date;
  • iOS 5;
  • cel putin un iPhone 3GS, un iPod touch de generatia a 3-a sau un iPad 1.

Totul despre iPhone este un blog creat din pasiune pentru tot ce inseamna iPhone, iPod, iPad si Mac. Ai ocazia de a te abona prin e-mail la cel mai bun blog dedicat iPhone-ului si ne poti urmari pe Facebook sau Twitter pentru ultimele noutati.

No comments:

Post a Comment