Interviu cu Comex, unul din cei mai mari jailbreakeri din lume


Va spuneam saptamana trecuta ca Nicholas Allegra (a.k.a Comex), fondatorul JailbreakMe si membru popular al comunitatii jailbreak, va incepe sa lucreze in cadrul Apple saptamana aceasta. Asa ca multi s-au intrebat: va mai contribui la dezvoltarea exploit-urilor Apple pentru a face posibil jailbreakul pe viitor?

Raspunsul lui Comex este simplu: Nu. Insa a acceptat, cu toate acestea, sa fie intervievat de TechCrunch in privinta a mai multor aspecte din viata sa.

Nu numai ca nu se va mai ocupa de jailbreaking, insa Comex nici nu va ramane alaturi de Apple prea mult timp. Allegra planuieste sa se intoarca in facultate cu prima ocazie, mai ales acum ca a strans peste 55.000 de dolari din donatii pentru JailbreakMe. De asemenea, Allegra crede cu tarie ca pe viitor Apple va continua sa "ii puna la pamant" pe toti concurentii sai.

Iata si interviul cu renumitul Comex:

De ce o pozitie de practica in cadrul Apple? Pare un job obisnuit in cadrul Apple.
Comex: Nu stiu daca imi dorsc cu adevarat o pozitie obisnuita in cadrul Apple - Nu am mai abvut niciodata un job inainte de asta si nu stiu cum e. In plus, intentionez sa ma intorc la facultate in curand.
Ai castigat vreun ban pe scena jailbreaing-ului?
Comex: Da, multi din donatii, pe care ii folosesc acum pentru a plati facultatea. JailbreakMe 2.0 mi-a adus $40.000, iar JailbreakMe 3.0 $15.000. (nu stiu de ce a scazut)
Esti optimist in ceea ce priveste viitorul platformei iOS? La ce schimbari te astepti pe viitor?
Comex: Parerea mea personala: cel mai probabil va continua sa isi puna la pamant concurentii ca performanta, iar politica Apple de "nu te grabi, dar fa-o cum trebuie" va continua sa produca placere in cadrul angajatilor. Dar sunt nerabdator: alte platforme (WebOS) au o gramada de lucruri distractive care nu-si gasesc echivalentul in iOS.
Dupa jobul tau in cadrul Apple si dupa ce iOS 5 este lansat oficial, vei continua sa sustii comunitatea jailbreak cu exploituri?
Comex: Nu. Dar voi dori sa fac jailbreak telefonului meu, asa ca sper ca altcineva va gasi exploit-urile! :p
Totul despre iPhone este un blog creat din pasiune pentru tot ce inseamna iPhone, iPod, iPad si Mac. Ai ocazia de a te abona prin e-mail la cel mai bun blog dedicat iPhone-ului si ne poti urmari pe Facebook sau Twitter pentru ultimele noutati.

No comments:

Post a Comment