iPhone va putea fi folosit pentru masurarea oxigenului, a sodiului si a glucozei in sange


Inca de anul trecut am anuntat ca cercetarile medicale se extind si pe terminalele mobile precum iPhone. Anul trecut cercetatorii de la Universitatea din Rhode Island lucrau la crearea unor device-uri periferice care sa citeasca compozitia sangelui si sa o transmita prin internet laboratorului, fara ca pacientul sa mai fie nevoit sa se deplaseze altundeva decat la el acasa pentru analizele de sange.
Acum cercetarile s-au mai rafinat in cadrul Departamentului pentru Stiinte Farmaceutice de la Northeastern University, iar ele permit cercetarea amanuntita a sangelui. Sistemul iPhone pe care ei l-au dezvoltat masoara nivelul de sodiu, glucoza si oxigen din sange. iPhone-ul modificat se foloseste de un nanosenzor introdus in pielea pacientului pentru a recolta date.
Echipa de cercetatori este condusa de Heather Clark, care a si dezvoltat tehnologia necesara introducerii nano-senzorilor sub piele fara a lasa nicio urma. Toata tehnologia se bazeaza pe metoda "clasica" a injectiei celulelor din sange cu o substanta fluorescenta, care apoi in functie de intensitatea stralucirii sale indica nivelul anumitor substante prezenta in sange.

Totul despre iPhone este un blog creat din pasiune pentru tot ce inseamna iPhone, iPod, iPad si Mac. Ai ocazia de a te abona prin e-mail la cel mai bun blog dedicat iPhone-ului si ne poti urmari pe Facebook sau Twitter pentru ultimele noutati.

No comments:

Post a Comment