Mai multi developeri de aplicatii mobile au fost amendati cu $50.000 pentru ca au incalcat intimitatea copiilor

W3 Innovations a fost amendata cu suma de $50.000 pentru mai multe jocuri pe care le-a creat si le-a lansat pe platforma iOS pentru iPhone si iPod touch. Dintre jocurile cele mai cunoscute create de W3 Innovations, amintim Zombie Duck Hunt, Truth or Dare si Emily's Dress Up.
Comisia Federala a Comertului (FTC) din SUA a amendat compania de developeri, motivand:
“In additional to the collection and maintenance of over 30,000 emails, containg email addresses, Defendants have collected, maintained, and/or disclosed personal information from over 300 Emily’s Girl World app users and approximately 290 Emily’s Dress Up app users who have registered to submit comments.”
Compania a acceptat sa plateasca fara sa depuna nicio plangere, admitand ca a transmis mai departe adresele de email si cazand de acord sa stearga toate datele personale ale persoanelor (majoritatea copii) afectate.
FTC sustine ca W3 Innovations violeaza un Act de Protectie On-line a Copiilor, pe baza caruia a mai amendat si alte companii si developeri, precum Xanga (cu 1 milion de dolari), Sony (cu un milion de dolari) si Etch-A-Sketch (cu $35.000).
FTC a lansat si un site numit "Living Life Online" pentru a educa copiii despre siguranta si intimitatea lor on-line. Desi site-ul este facut "de mai bine nu era" in ceea ce priveste grafica si accesibilitatea, teoretic reprezinta un pas inainte.
Este important sa notam ca aceeasi FTC a implementat legea conform careia copiii sub 13 ani nu au voie sa aiba cont pe Facebook si Twitter. Ca rezultat al legii, mai multe retele de socializare destinate copiilor cu varste intre 8 si 13 ani au aparut ca ciupercile, printre care si Everloop. Acestea au avantajul ca pot sa acopere publicul tinta care ramane din punct de vedere legal in afara domeniului Facebook si Twitter.

Totul despre iPhone este un blog creat din pasiune pentru tot ce inseamna iPhone, iPod, iPad si Mac. Ai ocazia de a te abona prin e-mail la cel mai bun blog dedicat iPhone-ului si ne poti urmari pe Facebook sau Twitter pentru ultimele noutati.

No comments:

Post a Comment