Google+, concurent feroce pentru Facebook?

Proiectul Google+ se anunta mai incitant ca niciodata. Ca retea de socializare, aduce noi concepte in lumea digitala: adapteaza "clasicele" liste de prieteni la cercuri de informatie pentru a permite cu usurinta distribuirea mesajelor si a link-urilor, introduce "hangout video"-ul pentru conferinte on-line spontane si asimileaza proiectele iGoogle, Google Wave si Google Buzz in fluxurile de stiri "Sparks".
Toate acestea nu arata decat ca Google se adapteaza noilor cerinte pe piata de internet mobil, unde din ce in ce mai multi utilizatori folosesc device-uri cu camere pentru conferintele video si cer o filtrare cat mai acurata a informatiei, conform prorpiilor interese.
Intrebarea este, desigur, daca Google+ reprezinta un concurent acerb al gigantului Facebook, care a declarat recent ca are peste 750 de milioane de utilizatori activi. In ceea ce-l priveste, Mark Zuckerberg a incercat deja serviciul Google+ si, desi a declarat ca nu se simte amenintat de proiectul celor de la Google, el a adaugat:
Vad multe in Google+ care indica evolutia networking-ului in urmatorii 5 ani.

Astazi Marc Zuckerberg, creatorul Facebook-ului si prezentul CEO al acestuia, a fost prezent la lansarea noului proiect de chat pe Facebook, unde a prezentat o varianta atragatoare a multi-chat-ului in grupuri si a conversatiilor web. In cadrul intalnirii, Zuckerberg a declarat ca, pe termen scurt, Facebook isi va urma propriul sau curs, chiar daca dupa ceva timp va trebui sa concureze cu serviciile Google+. "Treaba noastra este sa stam concentrati", a adaugat el.
Doar pentru a trece in revista, ar trebui sa mentionam ca developerii de jailbreak pe iDevice-uri au lasat multiple mesaje pe Twitter, conform carora au incercat neincetat chiar si pentru 30 de ore (cu multiple invitatii) sa acceseze serviciul Google+. Prin urmare, interesul pentru acesta din urma este foarte ridicat pe toate baricadele.

Totul despre iPhone este un blog creat din pasiune pentru tot ce inseamna iPhone, iPod, iPad si Mac. Ai ocazia de a te abona prin e-mail la cel mai bun blog dedicat iPhone-ului si ne poti urmari pe Facebook sau Twitter pentru ultimele noutati.

No comments:

Post a Comment