Vezi aici gesturile iOS pentru care Apple a intentat cereri de brevetare azi!

Pinch, swipe, ba chiar, "dig a hole" sau "open windows" sunt numai cateva din noile "metafore iOS" pentru care Apple a intentat cerere de brevetare la US Patent & Trademark Ofiice. Ce inseamna "metafore iOS de inalt nivel"?
Simplu spus, iOS va include un numar de elemente interactive in interfata sa. Multe dintre ele vor replica experienta zilnica de a "manipula si organiza diverse obiecte grafice", similar mediului calculatoarelor personale conventionale (OS X).  Cu alte cuvinte, Apple doreste sa ofere utilizatorului mai mult control asupra a ceea ce face in iOS, cel mai probabil pentru a reduce din diferentele dintre OS X si iOS.
Probabil cel mai clar exemplu al metaforelor iOS vine odata cu "Exemplul de sapat o groapa in interfata device-ului". Citam din Patently Apple, care au publicat si cererile de patentare Apple:
Apple is always looking for new ways to distinguish iOS from the pack and today Apple introduces us to a number of new GUI gestures and metaphors that are fun and Kooky – if not creatively insane. The first one describes the notion of “digging a hole” in your interface that will allow you to drop a file into it quickly or act as a garbage bin or other uses.
Apple a mai descris de asemenea un numar de alte interactiuni similare cu "saparea unei gropi", inclusiv deschiderea unei ferestre sau inchiderea unei usi:
Imaginea de mai sus arata o sectiune a cererii de brevetare care permite crearea unui glob 3D prin incercuirea elementelor variate, insa si capacitatea de a "turna"  fisiere dintr-un device intr-altul. Desi ideile in sine nu sunt noi, aceste doua functii implementate nativ in iOS ar schimba radical perceptia noastra asupra smarthphone-urilor si asupra device-urilor mobile in general. Inca o functie iOS este descrisa in imaginea de jos; ea permite stergea fisierelor cu un distrugator de fisiere integrat in iOS:

Totul despre iPhone este un blog creat din pasiune pentru tot ce inseamna iPhone, iPod, iPad si Mac. Ai ocazia de a te abona prin e-mail la cel mai bun blog dedicat iPhone-ului si ne poti urmari pe Facebook sau Twitter pentru ultimele noutati.

No comments:

Post a Comment