Cererea de brevetare a gesturilor multi-touch i-a fost respinsa companiei Apple


Pe 9 ianuarie 2007, dupa ce primul iPhone a aparut pe piata, Apple a depus o cerere catre US Trademark Office pentru a patenta gesturile multi-touch. Astazi aflam ca cererea a fost respinsa de oficialii americani. Apple a facut un apel pentru a contesta decizia, apel pe care il puteti citi mai jos.

Din respectivul apel citam:
Again, simply because the applied-for term has been used in association with a highly successful product does not mean the term has acquired distinctiveness. Decision: The examining attorney’s finding that the Section 2(f) showing is insufficient is affirmed.
Se pare ca motivul pentru care companiei Apple i-a fost respinsa cererea de brevetare a gesturilor multi-touch pe display-urile iDevice-urilor este ca obiectul descris pentru a fi brevetat este prea larg si nu este specific doar pentru Apple. De exemplu, avocatul Jeff Han menioneaza multi-touch-ul inca din 2005 ca si termen general pentru ce Apple a vrut sa patenteze in 2007.



Iata si apelul pe care Apple l-a facut:
Multi Touch Trademark
Totul despre iPhone este un blog creat din pasiune pentru tot ce inseamna iPhone, iPod, iPad si Mac. Ai ocazia de a te abona prin e-mail la cel mai bun blog dedicat iPhone-ului si ne poti urmari pe Facebook sau Twitter pentru ultimele noutati.

No comments:

Post a Comment