Cota de piata pentru Mac OS X creste la 6% in lume si 13% in SUA

Lansarea Mac OS X Lion a ajutat Apple sa-si screasca cota de piata la aproape 13,5% in Statele Unite ale Americii si mai mult de 6% in toata lumea, conform noilor statistici publicate de NetMarketShare.
 


Mac OS X a crescut constant pe piata mondiala a sistemelor de operare, avand o cota de 5,60% in mai, 5,67% in iunie si 5,96% in iulie. Pana la sfarsitul lunii trecute (august), a atins 6,03% in toata lumea si 13,42% in Statele Unite.

Intre timp, versiunile combinate de Microsoft Windows au continuat sa conduca piata in lume cu 92,90% la sfarsitul lunii august si, pe locul al treilea, s-a situat Linux, cu o cota de piata de 1,07%.




Mac OS X 10.7 Lion, ultimul sistem de operare pe care Apple l-a lansat, a iesit pe piata in data de 20 iulie si deja este responsabil pentru 1,03% din toata piata sistemelor de operare, in comparatie cu 1,17% detinut de Leopard si 3,46% pentru Snow Leopard.

Adoptarea noului sistem de operare Lion a crescut in randul celor care foloseau Snow Leopard, sistemul de operare anterior Mac OS. Acesta din urma a beneficiat numai de 0,78% cota piata dupa prima luna de la lansare si a reusit sa depaseasca 1% abia in cea de-a doua, desi pretul sau a fost acelasi ca cel al OS X Lion, $29,99.

Fenomenul poate fi explicat de noul sistem de distributie pe care Apple l-a implementat pentru Lion. Sistemul de operare a fost vandut exclusiv pentru Mac App Store, ceea ce i-a convins pe utilizatori sa upgradeze mult mai repede (cel putin in Statele Unite), spre deosebire de Snow Leopard, a carui distributie era numai prin DVD-uri.



Apple a inceput sa vanda, in schimbul a $69, sistemul de operare OS X Lion pe stick-uri "thumb" USB mai devreme in august, pentru a satisface si clientii care nu doresc sa faca upgrade la sistemul lor de operare prin internet.

La numai o zi dupa lansarea sa oficiala, OS X s-a vandut intr-un milion de exemplare, devenind astfel cel mai de succes sistem de operare Apple.


Totul despre iPhone este un blog creat din pasiune pentru tot ce inseamna iPhone, iPod, iPad si Mac. Ai ocazia de a te abona prin e-mail la cel mai bun blog dedicat iPhone-ului si ne poti urmari pe Facebook sau Twitter pentru ultimele noutati.

No comments:

Post a Comment