Cum planuieste Apple sa re-inventeze utilizarea hartilor GPS pe iPhone si iPad


Inca o data, Apple apeleaza la echipa de developeri iOS pentru a "regandi" modalitatea in care utilizatorii de iPhone, iPad si iPod touch vor folosi hartile de GPS prin aplicatia incorporata din fabrica pe terminalele mobile Apple. 

Serviciile de localizare pe iPhone si iPad sunt in centrul atentiei Apple de ceva vreme. Interesul continua sa creasca, Apple postand in aceasta saptamana trei job-uri noi pentru functia de iOS software developer, cu un interes aparte pe aplicatia nativa "Maps" (sau "Harti").

Oferta de cariera in Apple ca iOS developer ne spune:
"We want to take Maps to the next level and rethink how people use maps, location and geo information. We want to do this in a seamless, highly interactive and enjoyable way. We've only just started!"
Descrierea posturilor este foarte similara cu un anunt de angajare publicat de Apple la sfarsitul anului 2009, care sustinea de asemenea ca doreste sa "regandeasca" software-ul care integreaza hartile Google in iOS. Insa "versiunea 2011" a jobului mentioneaza, in plus, un accent pus pe serviciile de localizare si de redare a datelor geografice.

Cerintele de la candidatii pentru aceste trei pozitii nu sunt neobisnuite: ei trebuie sa fie familiari cu tot ceea ce presupune GPS-ul si navigarea bazata pe tehnologiile de localizare.

Cel mai probabil, Apple va introduce functia de ghidare "turn-by-turn" in aplicatia sa de navigatie pentru iPhone, asa cum aceasta este deja disponibila pe device-urile care ruleaza Android. De asemenea, Apple va perfectiona si sistemul care ofera rute alternative catre o destinatie aleasa (vezi foto sus).

Totul despre iPhone este un blog creat din pasiune pentru tot ce inseamna iPhone, iPod, iPad si Mac. Ai ocazia de a te abona prin e-mail la cel mai bun blog dedicat iPhone-ului si ne poti urmari pe Facebook sau Twitter pentru ultimele noutati.

No comments:

Post a Comment