Eric Schmidt, director executiv Google: "Am stat in board-ul Apple pana nu am mai putut suporta!"



In cadrul evenumentului Dreamforce 2011, organizat de Salesforce.com, directorul Google, Eric Schmidt, l-a laudat deschis pe fostul CEO Apple, Steve Jobs, pentru puterea de a stabili noi standarde in industria de profil. In cadrul unei discutii cu directorul Salesforce, Marc Benioff, pe scena din Moscone West (San Francisco), Schmidt a declarat:
What Steve has done at Apple is certainly the best performance of a CEO for over fifty years, maybe a hundred years. But not only did he do it once, he did it twice. We’ve all benefited from the tremendous innovation at Apple. And I say this as a very proud former board member at Apple.
Desigur, comentariul de mai sus i-a castigat lui Schmidt aplauze instantanee din partea publicului. Insa, pe urma, Schmidt a raspuns intrebarii privitoare la activitatea sa in consiliul director Apple atunci cand compania deja era implicata in dezvoltarea iPhone-ului. Potrivit San Francisco Chronicle, Schimdt a adaugat:
I was on the board until I couldn’t stand the board anymore.
Desi Schmidt nu a dorit sa elaboreze comentariul, ne putem aminti ca actualul director Google si-a dat demisia din board-ul Apple in data de 3 august 2009, la cativa ani dupa ce Apple a terminat planurile pentru iPhone si lansase deja a treia generatie a smartphone-ului. La momentul respectiv, Steve Jobs a comentat demisia lui Eric Schmidt astfel:

Unfortunately, as Google enters more of Apple’s core businesses, with Android and now Chrome OS, Eric’s effectiveness as an Apple Board member will be significantly diminished, since he will have to recuse himself from even larger portions of our meetings due to potential conflicts of interest. Therefore, we have mutually decided that now is the right time for Eric to resign his position on Apple’s Board.
Spre deosebire de Eric Schmidt, Steve Jobs nu a avut niciodata retineri de la a comenta asupra demisiei CEO-ului Google. De exemplu, a clarificat faptul ca Google a decis sa intre in competitie directa cu Apple si nu invers. Cu o nota de sarcasm specifica, Jobs a comentat memorabil decizia de a se desparti de Eric Schmidt pentru Wall Street Journal: "noi nu am intrat in business-ul motoarelor de cautare".


Totul despre iPhone este un blog creat din pasiune pentru tot ce inseamna iPhone, iPod, iPad si Mac. Ai ocazia de a te abona prin e-mail la cel mai bun blog dedicat iPhone-ului si ne poti urmari pe Facebook sau Twitter pentru ultimele noutati.

No comments:

Post a Comment