Un studiu arata ca studentii care detin un iPad au performante mai ridicate decat colegii lor

Studentii care folosesc un iPad pentru studiile lor au note mai mari decat cei care prefera invatatul cu pixul si hartia in mana, conform unui nou studiu.

Universitatea Crestina Abilene a condus studii comprehensive asupra efectelor aparatelor mobile pentru capacitatea de a invata a studentilor. Inainte de lansarea iPad-ului, universitatea a initiat un program in care studentii sai au fost dotati cu iPhone-uri si iPod touch-uri.

Insa rezultatele studiului pe iPad sunt "pozitive in medie", conform TUAW, dupa o succinta analiza a datelor. Studiul a aratat ca "studentii care iau notite pe iPad au primit in medie rezultate mai bune cu 25% decat colegii lor la intrebarile care priveau transferul de informatii".

Chiar daca rezultatele arata ca iPad-ul se bucura de succes in domeniul educatiei, cercetatorii noteaza ca aparatul nu este tocmai ideal pentru orice provocare educationala.


Scoli de pe teritoriul intregii SUA, inclusiv din New York, Illinois, Virginia si California au inceput programe pilot pentru a aduce iPad-ul in clasa. The Chicago Public School, cunoscuta pentru numarul mare de elevi afro-americani, a inregistrat castiguri de 50-60% in ceea ce priveste invatarea matematicii si a stiintei, folosind iPad-ul:



Totul despre iPhone este un blog creat din pasiune pentru tot ce inseamna iPhone, iPod, iPad si Mac. Ai ocazia de a te abona prin e-mail la cel mai bun blog dedicat iPhone-ului si ne poti urmari pe Facebook sau Twitter pentru ultimele noutati.

No comments:

Post a Comment