Cum sa salvezi SHSH pentru iPhone, iPod Touch si iPad

SHSH este un acronim (adica o prescurtare, pentru cei cu mai putina carte) pentru signature hash, folosit de Apple pentru a verifica daca firmware-ul de pe iDevice-ul tau este cel acceptat de ei sau nu.

Cum functioneaza? De fiecare data cand iDevice-ul tau incepe sa ruleze, daca nu primeste SHSH-ul Apple pentru firmware-ul pe care il are instalat, nu o sa mai opereze nimic si cel mai probabil ti se va transforma intr-o caramida. Adica Apple semneaza firmware-uri cu SHSH, insa numai pe o perioada determinata. De exemplu, la momentul in care scriu acest tutorial, Apple semneaza numai iOS 4.2.1, deci cei care vor sa faca mish-mash-uri pe iOS-uri anterioare si nu au salvata semnatura sunt intr-o situatie "dă porc, frate".

Daca la un moment dat te vei gandi sa revii la un vechi iOS si firmware, aproape sigur vei descoperi ca Apple nu mai semneaza acel firmware cu SHSH si -prin urmare- nu mai poti face nimic. De aceea este folositor sa salvezi SHSH-ul tau cu TinyUmbrella, pentru a-l putea folosi ulterior. Iata cum:

PASUL 1

Downloadeaza ultima versiune de TinyUmbrella de aici (click). A propos, asta-i o dovada ca pot exista bloguri extraordinare si pe blogspot.com, cum este si cel pe care te afli la momentul de fata :)
PASUL 2 (Pentru unele versiuni de Windows, cum ar fi 7)

Da click dreapta pe executabilul TinyUmbrella si selecteaza "Run as administrator". Daca nu apare optiunea, e OK, treci la urmartorul pas:


De asemenea, daca primesti vreo alerta din partea Windows, da click pe "Allow access":

PASUL 3

Asigura-te ca iPhone-ul / iPod-ul / iPad-ul tau este conectat la calculator / laptop si selecteaza-l din meniul din stanga cu un singur click-stanga.

PASUL 4

Apasa butonul "Save SHSH":


Vei observa un nou text in log-ul programului care confirma salvarea SHSH. Felicitari, ai salvat SHSH pentru a putea folosi ulterior semnatura in cazul in care vei avea nevoie.

Acum ca ai SHSH salvate, pe viitor vei putea downgrada oricand iOS-ul tau, folosind acest tutorial (click).

Ne poti urmari pe Facebook sau Twitter pentru ultimele noutati.

No comments:

Post a Comment