In premiera: gesturi multitouch pe un iPhone 3GS, pe iOS 4.3 beta 1 (Video)

In premiera, unul din putinele clipuri disponibile la ora actuala pe internet, singurul care are ca obiect un iPhone 3GS, arata doua elemente esentiale noi pentru sistemul de operare iOS 4.3 beta:
  • Gesturile multi-touch (cele facute cu mai mult de doua degete);
  • Posibilitatea de a comuta intre functia de blocare a telefonului si blocare a rotatiei imaginii iPhone-ului, detinuta de butonul lateral care pana la iOS 4.3 functiona numai ca instrument pentru blocare a telefonului.
Clipul de mai jos arata clar ca iPhone-ul va functiona similar cu iPad-ul in ceea ce priveste gesturile multi-touch (vezi aici un clip despre gesturile multi-touch la iPad). Ecranul detecteaza un numar mai mare de doua degete si actioneaza dupa cum urmeaza: la o miscare inspre stanga sau dreapta, comuteaza intre aplicatiile care ruleaza simultan in background, iar la o miscare tip piscare sau "pinch" (toate cele cinci degete reunite intr-un punct) acceseaza home screen-ul.

De asemenea, clipul demonstreaza si dubla functie a butonului lateral al iPhone-ului, care pana la momentul de fata avea numai functia de a bloca iPhone-ul. Incepand cu iOS 4.3, va putea actiona si pentru a bloca acceleratorul gravitational al iPhone-ului atunci cand acesta este inclinat intr-o parte.

Parerea mea: TOTAL UTIL! Iata si clipul:


Ne poti urmari pe Facebook sau Twitter pentru ultimele noutati.

No comments:

Post a Comment