Cum sa verifici Bootrom-ul la iPhone - Bootrom nou sau vechi?

Bootrom-ul este extrem de important pentru iPhone-urile 3GS. Mai exact, daca te gandesti la Jailbreak sau unlock, este obligatia ta ca, inainte de toate, sa stii daca iPhone-ul caruia urmeaza sa-i aplici procesul de deblocare ruleaza pe un Bootrom nou sau vechi.

Bootrom-urile noi exista numai de pe iPhone 3GS in sus, deci iPhone-ul 3G va avea intotdeauna Bootrom vechi.

Metoda simpla de verificare a Bootrom-ului:

Se face verificand a 3-a, a 4-a si a 5-a cifra din seria iPhone-ului tau. Daca aceste trei caractere formeaza numarul 940 sau mai mult, Bootrom-ul iPhone-ului este nou. Daca aceste trei caractere formeaza numarul 939 sau mai putin, Bootrom-ul iPhone-ului este vechi.

Selectezi "Configurations" (sau "Configurari" pentru limba romana) din home screen, apoi "General", apoi "About" (sau "Informatii" pentru limba romana), unde vei gasi si seria.

Iata un exemplu de iPhone cu Bootrom vechi:


Metoda complexa de verificare a Bootrom-ului (iBoot):

Daca inca mai ai dubii, iata ce recomand tuturor celor care sunt pasionati de tehnologie si hacking:

PASUL 1

(Atat pentru Windows, cat si pentru Mac:)Porneste iTunes, inchide iPhone-ul si pune-l pe acesta din urma in modul DFU (Device Firmware Upgrade). Nu trebuie sa-ti fie teama de DFU, deoarece acesta nu este un recovery propriu-zis si poti iesi oricand din el. Cum il pui in DFU:

  • Conectezi iPhone-ul la calculator / laptop (chiar daca device-ul e inchis);
  • Tii apasate in acelasi timp butoanele Home si Power timp de 10 secunde;
  • Dai drumul la butonul Power dar continui sa tii apasat butonul Home pana cand calculatorul / laptopul iti recunoaste device-ul (vei auzi semnalul sonor pentru atunci cand conectezi orice USB la calculator).
PASUL 2
Pentru cei ce folosesc Windows: click dreapta pe My Computer > Proprieties > Hardware (este un tab sus) > Device Manager. Daca ai fost la un moment dat in trecut jmeker si ti-ai sters My Computer de pe desktop, acceseaza Start > Control Panel > Administrative Tools > Computer Management > Device Manager:


Pentru cei ce folosesc MacBook: ruleaza System Profiler si selecteaza Hardware > USB (in meniul din stanga)

PASUL 3

Pentru Windows: selecteaza sub-meniul Universal Serial Bus (USB) Controller, click dreapta pe Apple Mobile Device USB Driver si selecteaza Proprieties. In tab-ul Details al ferestrei care tocmai ti s-a deschis, sub proprietatea Device Instance ID, vei gasi Bootrom-ul iPhone-ului (sau iBoot):

La iPhone-urile 3GS, orice Bootrom de la 359.3 in jos este vechi si orice Bootrom de la 359.3.2 (inclusiv) este nou.

Pentru MacBook: Sub numarul seriei iti va arata acelasi iBoot (Bootrom) ca pentru Windows, vezi mai sus.

Acum stii daca poti sa-i faci jailbreak si unlock iPhone-ului tau.

Ne poti urmari pe Facebook sau Twitter pentru ultimele noutati.

5 comments:

  1. daca am 017 ii bootrom vechi sau nou ? :D

    ReplyDelete
  2. Daca la iphone 3GS a 3-a cifra este " 0 " a 4-a este " 1 " si a 5-a este " 8 " => "018" este bootrom nou sau vechi ? Numai bine !

    ReplyDelete
  3. DAK AM 024 E VECHI SAU NOU????

    ReplyDelete