Cum sa verifici daca poti sa faci jailbreak sau unlock unui iPhone / iPod Touch / iPad. Simplu si Eficient

Salut.

Din capitolul "Daca ai dat bani la boutique-uri, uite cum puteai sa faci chiar tu pe gratis", va prezint cea mai simpla si sigura metoda de a verifica daca iPhone-ului sau iPod-ului Touch pe care-l aveti in gand i se poate face jailbreak, unlock sau daca este priponit ("tethered" - vedem imediat ce inseamna asta). Toate acestea le veti afla deodata si prin simpla conexiune a iPhone-ului / iPad-ului / iPod-ului la calculator prin USB. Zero riscuri.
  1. Daca folosesti Windows descarci acest program (click), iar daca folosesti Mac pe acesta (click);
  2. Pun pariu ca la pasul 1 ai dat click pe versiunea gratuita de download, ca tot romanul :)) Stai linistit, si eu. Acum, dezarhiveaza programul si acceseaza prin dublu click singurul fisier din el (cel putin in versiunea Windows), adica executabilul f0recast.exe:



  3. Cel mai greu pas - si ai grija sa nu gresesti! - e sa conectezi iPhone-ul la calculator sau laptop. prin USB. Ai reusit? :)
  4. Felicitari, vei obtine ceva de genul:

Am tras cateva dungi albe peste informatia irelevanta. Deci ce afli cu acest programel: baseband-ul (data firmware-ului) device-ului, Bootloader-ul, seria, modelul, versiunea de sistem de operare, si - in sfarsit - DACA i se poate face jailbreak, DACA poate fi deblocat (daca i se poate face unlock) si DACA este priponit.

Ziceam intr-o postare precedenta ca "priponit" este o traducere peste care am pus copyright a termenului englezesc "tethered", care referitor la iPhone-uri spune ca daca un device are jailbreak sau unlock in modul priponit, atunci acel jailbreak sau unlock va trebui repetat de fiecare data cand telefonul este repornit (dupa ce i se termina bateria sau dupa ce il inchizi intentionat). Din fericire, iPhone-ul conectat in screen shot-ul de mai sus nu este priponit.

O mentiune importanta: iH8sn0w este creatorul celui mai bun soft de deblocare a iPhone-urilor pana acum, adica Ultrasn0w (click aici pentru tutorial), prin urmare poti avea toata increderea in el :)

Ne poti urmari pe Facebook sau Twitter pentru ultimele noutati.

9 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. si eu am un iphone blocat

    ReplyDelete
  3. De ce vrea sa acceseze Internetul? Se presupune ca acceseaza numai usb-ul...

    ReplyDelete
  4. lasa-l sa acceseze ce vrea el. si eu scriu acum un program asemanator in Python si am baza de date dupa care afiseaza programul datele undeva pe un server on-line.

    Deci acceseaza netul pentru ca programul sa ramana mic si usor de folosit.

    ReplyDelete
  5. Buna! Am si eu un IPhone 4 blocat. Atunci cand raman fara baterie trebuie sa-l duc la "baieti" sa mi-l faca ... si ma costa 50 ron de fiecare data :( Crezi ca exista posibilitatea sa-l face singura sa mearga? Ce pasi trebuie sa urmez? Multumesc!

    ReplyDelete
  6. cum aflu daca sa facut jailbreak?

    ReplyDelete
  7. daca am instalat pe un 3gs Cydia cu versiunea de IOS 3.1.3 pot sa ii dau sa isi faca update la IOs prin Itunes la versiunea 5.1.1 ? 3gs-ul este jailbrakable, unlockable si este priponit.Si daca ii fac update si dupa aceea ii fac jailbrake, atunci de fiecare data cand repornesc telefonul trebuie sa repet operatiunea de jailbrake?

    ReplyDelete
  8. sper sa mearga

    ReplyDelete