FaceTime versus Skype pentru apeluri video pe iPhone

O mica-mare dilema circula printre utilizatorii de iPhone 4: acum ca Skype suporta apelurile video, ce ar trebui sa utilizam, Skype sau FaceTime? Iata mai jos o comparatie destul de acurata a celor doua aplicatii, urmarind doua criterii: calitate audio si calitate video.

Testul a fost efectuat de Lifehacker adineauri :) si compara apelurile video prin semnal WiFi de la iPhone 4 la iPhone 4 (sau iPod Touch 4G) si de la iPhone 4 la un Mac folosind atat aplicatia FaceTime cat si Skype. Testul scoate in evidenta, de asemenea, si calitatea apelului video prin Skype in reteaua AT&T, lucru care pe noi nu ne intereseaza decat in masura in care stim ca Skype are un parteneriat oficial cu AT&T pentru ca acestia din urma sa le ofere suport aplicatiei.


Rezultate: FaceTime are un avantaj clar in ceea ce priveste imaginea atunci cand e vorba de apeluri video intre doua gadget-uri iPhone 4. Insa, daca ne intereseaza compatibilitatea aplicatiei cu alte gadget-uri, de alt tip decat acela pe care ea ruleaza, Skype castiga detasat. Skype permite apeluri video intre iPhone 4, iPad, iPod Touch, Mac si - nu in ultimul rand! - Windows.

De asemenea, Skype suporta apeluri video prin 3G, ceea ce lispseste cu desavarsire la FaceTime daca nu faci jailbreak la telefon mai intai, desigur.

Ne poti urmari pe Facebook sau Twitter pentru ultimele noutati.

No comments:

Post a Comment