Apple va lansa trei modele HD TV in 2012

Conform unui nou raport, Apple va lansa nu unul, ci trei modele HDTV in 2012. Vestea vine de la AppleInsider, care a publicat urmatoarea declaratie a lui Trip Chowdry, din partea Global Equities Research:
O nota catre investitori din partea Global Equities Research descrie "convingerea ferma" asupra unui Apple HDTV anticipat de noi. Informatiile au concurat in cadrul mai multor evenimente dedicate developerilor, la care am participat.
Produsul cel mai similar viitorului Apple HDTV este Bose VideoWave, un LCD HD cu diagonala de 46" si cu un sistem surround de sunet. VideoWave pur si simplu simplifica televizoarele HD, reducand zgomotul si imbunatatind imaginea si sunetul.
Potrivit analistului, HDTV-urile vor veni cu un sistem de sunet surround si cel putin doua linii aditionale pentru a asigura nivelul minim de zgomot. Zvonurile legate de Apple HDTV au existat de multi ani. Insa daca cel de fata se adevereste, va fi vorba practic de un televizor high-definition cu circuite si sisteme de operare produse de Apple. Utilizatorii vor putea sa descarce sau sa ruleze show-uri TV si filme prin iTunes. Conform speculatiilor, utilizatorii vor putea chiar sa cumpere canalele ca si aplicatii. Ceea ce nu e deloc incredibil, avand in vedere ca pe iPhone, iPod si iPad avem deja aplicatii pentru principalele publicatii din lume.
Totusi, piata de televizoare HD este supra-saturata la acest moment (vi-o spun ca om care a vandut televizoare intr-unul din cele mai mari lanturi de magazine din Romania). Deoarece sunt sensibil mai scumpe, oamenii care cumpara un TV HD il pastreaza cu sfintenie ani intregi si nu sunt dispusi sa il schimbe, precum un telefon.
In plus, de ce s-ar propulsa Apple pe aceasta piata din moment ce Apple TV-ul pe care il vand acum la $99 face acelasi lucru ca viitorul Apple HDTV? Chiar daca nu stim raspunsul inca, nu e indicat sa refuzam ca atare ideea! Iata de ce: inainte de 2007, la fel de supra-saturata era si piata de telefonie mobila. Apple a anuntat, totusi, la mijlocul anului 2007, lansarea iPhone-ului. Daca derulam pana in prezent, vedem ca Apple domina acum piata de smartphone-uri si a detronat Nokia de mult.
De asemenea, la fel a fost perceptia in anul 2009 cand anuntul ca Apple va introduce pe piata o tableta a fost privit circumspect, numai pentru ca apoi toata lumea sa-si doreasca un iPad in 2011. In prezent, iPad domina de asemenea piata tabletelor electronice, 8 din 10 tablete vandute peste tot in lume fiind iPad-uri.
Deci, daca o companie stie sa-si faca intrarea pe o piata saturata, acea companie este Apple.

Totul despre iPhone este un blog creat din pasiune pentru tot ce inseamna iPhone, iPod, iPad si Mac. Ai ocazia de a te abona prin e-mail la cel mai bun blog dedicat iPhone-ului si ne poti urmari pe Facebook sau Twitter pentru ultimele noutati.

No comments:

Post a Comment