Comex, creatorul celui mai popular soft de jailbreak, este star-ul ultimului numar din Forbes

Cititorii Santinela.INFO au auzit de Comex, cel care a creat si lansat cea mai populara versiune de jailbreak pentru iOS 4.3.3, numita JailbreakMe 3.0. Desi a ales sa-si mentina identitatea ascunsa, declarand pe Twitter ca nu isi va crea cont pe serviciul de socializarea Google+ deoarece acesta din urma il obliga la a publica numele sau real, a acceptat totusi sa ofere un interviu pentru Forbes, in care si-a oferit atat numele cat si mai multe detalii personale.

In viata non-cibernetica, Comex e un tanar de 19 ani care traieste cu parintii lui in Chappaqua, statul New York, de unde socheaza comunitatea jailbreak din cand in cand cu noile sale descoperiri. Numele sau real este Nicholas Allegra, iar ocupatia sa este cel putin ciudata pentru un tanar la varsta lui. Nicholas a.k.a Comex isi petrece timpul liber cautand vulnerabilitati in sistemul de operare iOS lansat de Apple si scrierea codului pentru unelte de jailbreak pe care sa le poata folosi oricine odata ce sunt lansate.
Parca as edita o lucrare in limba engleza (..) Trebuie doar sa o citesc si sa ma uit dupa erori. Nu stiu de ce sunt asa de bun la asta. (...) Pana cand mi-am luat un curs de stiinta calculatoarelor in liceu, stiam deja tot.
...declara Allegra pentru Forbes.
Ultima creatie a lui Comex, JailbreakM 3.0, s-a bucurat de utilizare din partea a peste 2.000.000 de proprietari de iPhone, iPad si iPod.
De la 9 ani, Allegra a inceput sa invete limbajul de programare Visual Basic. Desi are multi ani de experienta ca programator, Comex incearca sa mentina gratuitatea muncii sale, iar in prezent accepta donatii din partea celor care i-o apreciaza.

Totul despre iPhone este un blog creat din pasiune pentru tot ce inseamna iPhone, iPod, iPad si Mac. Ai ocazia de a te abona prin e-mail la cel mai bun blog dedicat iPhone-ului si ne poti urmari pe Facebook sau Twitter pentru ultimele noutati.

No comments:

Post a Comment