De ce au inceput sa apara biografii ale lui Steve Jobs ca ciupercile dupa ploaie? (Acum si in Romania!)


Deschid azi dimineaza newsletter-ul de la eMag si ce sa vad: super promotii la carti. Pentru ca sunt cititor inrait de tot felul de carti (formarea profesionala, deah...) inspectez titlurile. Nu mica mi-a fost mirarea sa-mi sara in ochi fotografia lui Steve Jobs pe coperta unei carti cu titlul in romana, insa semnata Leander Kahney.

Cartea pe care eMag si alte librarii din Romania o vand este traducerea cartii Inside Steve's Brain, iar autorul sau este nimeni altul decat creatorul blogului Cult of Mac.


Acum, exista un motiv foarte precis pentru care in toata lumea biografii si carti despre Steve Jobs isi fac aparitia in librarii. Motivul este viitoarea lansare a biografiei oficiale Steve Jobs, programata pentru 21 noiembrie. Editorii cu putin creier in cap isi dau seama ca reclama pe care biografia oficiala a primit-o a creat un anumit tip de awareness in randul omului de rand, un awareness de genul "Biografia trebuie sa apara".

Asa ca in primul rand chinezii au lansat prima biografie Steve Jobs falsificata, urmata de mai multe tentative precum traducerea romaneasca a cartii lui Kahney, care spera sa se vanda pe baza awareness-ului creat de media a biografiei oficiale.

Pana in noiembrie mai este timp si oricine stie putina engleza se poate apuca de tradus carti despre Steve Jobs! Materiale gratuite sunt o gramada pe internet, asa ca nu ratati ocazia!

Cartea In mintea lui Steve Jobs poate fi vizualizata si achizitionala de aici.

Totul despre iPhone este un blog creat din pasiune pentru tot ce inseamna iPhone, iPod, iPad si Mac. Ai ocazia de a te abona prin e-mail la cel mai bun blog dedicat iPhone-ului si ne poti urmari pe Facebook sau Twitter pentru ultimele noutati.

2 comments:

  1. hm eu de exemplu eram interesat de biografia lui Steve Jobs si credeam ca sunt zeci de carti pe piata; abia acum aflu ca e una singura oficiala care trebuie sa apara pe 21 noiembrie

    ReplyDelete
  2. @Fane ce sa-i facem, e bine si asa! :)

    ReplyDelete