iPhone-ul nu va trece pe display OLED pentru urmatorii 3-4 ani!


In timp ce majoritatea producatorilor mari de electronice din lume se zbat pentru a trece pe tehnologia OLED (Organic Light Emitting Diode), Apple ramane refractara ideii. Compania din Cupertino are o istorie in ceea ce priveste conservatorismul ei legat de tehnologiile de baza.


Foarte multi bani au fost turnati in adaptarea tehnologiei OLED la telefoane si televizoare de catre promotorii ei principali: Samsung si LG.  Motivul pentru care Apple nu a trecut inca pe tehnologia OLED si a ramas pe LCD-ul clasic este durata de viata scurta a display-ului OLED, precum si susceptibilitatea acestuia de a fi contaminat. Implementarea OLED pe un ecran de 40" de exemplu, este la ora actuala un pariu pentru orice producator, indiferent de experienta pe care el o are in domeniu.

Odata ce tehnologia OLED va deveni stabila, Apple va renunta cu siguranta la pesimismul in ceea ce o priveste si va dota iPhone-ul, iPad-ul si Mac-ul cu display-uri LED. Trebuie sa tinem cont ca asta le-ar face si mai scumpe, prin urmare e un lucru destul de bun ca Apple nu a trecut inca pe tehnologia OLED.

Urmatorii cativa ani vor fi inca dedicati tehnologiei LCD de catre Apple, pana cand cineva va descoperi o metoda mai ieftina si mai eficienta de productie a ecranelor OLED.


Totul despre iPhone este un blog creat din pasiune pentru tot ce inseamna iPhone, iPod, iPad si Mac. Ai ocazia de a te abona prin e-mail la cel mai bun blog dedicat iPhone-ului si ne poti urmari pe Facebook sau Twitter pentru ultimele noutati.

No comments:

Post a Comment